RGMMC

Karting: RGMMC: Max Timmermans pakt derde plek in EK tussenstand.

Max Timmermans heeft het uitstekend gedaan tijdens de tweede Rotax Eurochallenge in Italië. In Le Casteletto reed Timmermans na een matige kwalificatie uitstekende series en een zinderden prefinale. Helaas werd de finale niet waarop gehoopt werd.

Tekst: Philippe De Roeck

De wedstrijd van het EK was nog maar de derde wedstrijd van Timmermans op zijn nieuw FA chassis, meteen na de wedstrijd van de BMC trok Timmermans met Team TKP naar Italië.
"Dinsdag ochtend gingen we richting het circuit. Nog enkele dingetjes doen aan de kart voor de eerste trainingen op woensdag.
Woensdag en donderdag hadden we 8trainingsessie's van 8minuten op het programma. Na een hele goed testdagen gingen we met een goed gevoel naar het hotel. We zaten meteen bij de snelsten."

Vrijdag was de eerste belangrijke dag. Na een training stond de kwalificatie op het programma.
"Voor de kwalificatie zat ik in groep 1 en dat was dus een nadeel voor mij.
Groep 2 was steeds sneller in de trainingen en dus ook in de kwalificatie. Ik stond 10de in mijn groep en 26ste algemeen dus dat betekende groep 6! Ik moest nu één buitenkant starten vanaf plek 14 en twee keer vanaf binnenkant op plek 13."

Tijdens de series moesten er plekken goed gemaakt worden. Het regende de hele dag maar Timmermans heeft al meerdere malen zijn regenkunsten getoond.
"De eerste heat startte ik op een 14de plek en eindigde 9de, nog enkele aanpassingen en we konden naar heat twee.
De tweede heat startte ik op een 13de plek en werd rond geduwd bij de start en reed terug richting 7de plek. De kart voelde super aan!
Met een goed gevoel gingen we de derde heat in, en ja zo liep het ook.
Ik startte op een 13de plek en reed richting plek 3 met de snelste raceronde. Na de verreden heats startte ik rechtstreeks in de pre -finale op een 12de plek. Zondag ochtend hadden we terug een droge baan. Na een goede warm up verliep de pre-finale super goed
Ik startte op een 12de plek en kwam als derde over de finish. Super tevreden op naar de finale! De finale startte ik op een derde plek. Ik kwam gelijk met de start als tweede weg maar kreeg een hele harde duw waardoor ik 6plekken verloor.
Na een zware race kwam ik uiteindelijk als 6de over de finish.
We waren zeer tevreden want we hebben goede punten kunnen scoren en staan nu op een derde plek in het kampioenschap."

"Ik zou graag heel Team TKP, Dirk, Joey, Paul Konings, Ton Vink, JVD Power, mijn sponsoren willen bedanken voor de super week. Op naar de volgende BMC in Kerpen waar we nu momenteel 2de staan in kampioenschap."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet