WSK

Karting: WSK: Dit weekend, finale WSK Euroseries in Genk. Wat doen onze landgenoten?

RDK 0338

Formule1 in het klein, zo kan je de paddock van de WSK Euroseries omschrijven. Wie het niet geloofd komt dit weekend best eens langs op het mooie kartcomplex in Genk. Daar kennen we zondag de eindwinner van een van de populairste kampioenschappen in Europa. Bovendien is er kans op een Nederlands feestje. Max Verstappen leidt het klassement in de KZ1 terwijl Jorrit Pex en Bas Lammers nog kans maken op een eind podium.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis / PR

In de KF3 gaat Lando Norris aan de leiding. De Britt die ook succesvol is in de Rotax Eurochallenge heeft 100 punten voor op Alessio Lorandi. De titel lijkt dus nu al veilig. Daniel Ticktum staat derde. De eerste Nederlander is Martijn van Leeuwen. Hij zal zich niet kunnen mengen in de strijd om een podium in de eindklassering maar zou wel eens onverwacht uit de hoek kunnen komen op zijn 'thuisbaan'.
Dorian Boccolacci voert het KF2 klassement aan. Boccolacci won de laatste finale in Sarno en kan dit weekend in Genk de kroon op het werk zetten. Karol Basz staat tweede op 70 punten van de Fransman. Benjamin Barnicoat en Nicklas Nielsen delen de derde plek in de tussenstand. Sebastien Bailly staat als enige landgenoot 21e na geen punten te hebben gescoord in de laatste twee wedstrijd weekends.

zo 5

In de KZ2 schakelklasse is de strijd vooraan nog bijzonder spannende. Marco Zanchetta voert de tabellen aan met 32 punten voor op Riccardo Negro die de tweede Italiaan in de top drie is. Jan Midrla bezet de derde plek. Marijn Kremers vinden we net buiten de top tien terug op een elfde plek. Hij is meteen de enige Nederlander in deze klasse. Een eindklassering in de top tien moet mogelijk zijn voor Kremers.

RDK 0158

De dominantie van Max Verstappen dit seizoen was groot. Maar in het voorlaatste weekend in Sarno moest de Nederlander naar de kant en pakte zo geen punten. De winnaar verdient vijftig punten en Ben Hanley volgt op 60 punten. Verstappen zou dit dus moeten kunnen afmaken. Paolo de Conto, momenteel derde in de stand, Bas Lammers, Jorrit Pex en Jonathan Thonon zitten allemaal kort bij elkaar en dus zal de strijd om de laatste podiumplek bijzonder spannend worden. Bas Lammers heeft ondertussen laten weten niet deel te nemen in Genk. De wereldkampioen wil zich optimaal voorbereiden op laatste EK wedstrijd, binnen enkele weken in Genk. Rick Dreezen kent een lastig seizoen en zal in Genk proberen om toch wat te laten zien in zijn achtertuin en dat zal ook Yannick de Brabander doen!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet