RGMMC

Karting: RGMMC: Xen de Ruwe op pole in Castelleto. Tonykart wint strijd om pole in Senioren van CRG

De tweede ronde van de Rotax Eurochallenge is dit weekend te gast in het Italiaanse Le Castelleto. Na een spannende openingsronde in Genk reisde het hele veld naar het zonnige Italië om te racen op een baan die door niet veel van onze rijders gekend is. Opmerkelijk was de aanwezigheid van het CRG fabrieksteam met Felice Tiene en Max Verstappen die de dominantie van TonyKart in de Rotax Senioren willen doorbreken.


Tekst: Philippe De Roeck


Na twee trainingsdagen gisteren en eergisteren stonden vandaag de kwalificaties op het programma. In de Rotax Junioren is Rinus van Kalmthout de beste Nederlander met een knappe achtste tijd algemeen. Jack Bartholomew was de allersnelste vandaag voor Thomas Preining en Connor Hall. Leonard Hoogenboom was de tweede rijder van Team TKP die snel onderweg was op een elfde tijd. Ook Richard Verschoor, van Team TKP..., toonde zich sterk in de top 15 met een dertiende plek. Lars Lamborelle werd zeventiende, Deniz Beckers 22e, Dennis Tijs 25e, Max Timmermans 26e, Dries Vanthoor 27e, Lorenzo van Riet 31e. Eric Stahl noteerde een 37e tijd, Denis De Rooij werd 40e


Het is CRG nog niet gelukt om een TonyKart van de pole te houden in de Senioren. Harry Webb was, met een nieuw helm design, de snelste van het pak voor Pierce Lehane en Philip Morin. Beiden rijden op een Fernando Alonso kart, een neven product van TonyKart. De eerste fabrieks CRG einde op een zevende plek. Achter het stuur zat Max Verstappen die nog maar eens bewees een grote kanshebber te zijn op een glansrijke autosport carrière. Ook Bas de Laat zat er sterk bij met een twaalfde tijd algemeen. De eerst volgende rijder uit de lage landen was Lennert van Bogaert op een 37e tijd met kort daar achter Bryan Eerden op P39. Sam Schippers en Fazio Franssen, terug op CRG, werden 41e en 42e. Nog een plek verder eindigde Glenn van Parijs op een 43e plaats algemeen. Voor Kenny Vermeylen liep de kwalificatie lang niet zoals verwacht met een 46e tijd. De Tecno rijder kent de baan goed en had op veel meer gehoopt, helaas liep het anders. Vermeylen verklaarde al helemaal klaar te zijn voor morgen naar voren te stormen tijdens de heats. Uit de brokken blijven is de boodschap! Joey van Splunteren rijdt terug bij Tim de Feyter en werd 50e. Michael Cool werd 57e en sluit daarmee het rijtje van Nederlanders en Belgen af.


Het verschil was miniem, maar het was een verschil en dus pakte Xen de Ruwe pole in de DD2 voor Miika Laiho en Sean Babbington. Mathias Detige moest het met een vijftiende tijd doen. Christophe Raymakers is niet aanwezig in Italië wegens eindexamens op school. Chris Stercken werd 25e, Erwin Montfoort 33e. Dennis Kroes werd 36e en Chris Groen 42e.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet