Belgian Max Challenge (BMC)

Karting BMC: Tuur Stalmans start eerste MiniMax seizoen uitstekend

Tuur Stalmans 1

Tuur Stalmans is een sterk seizoensbegin bezig in de Rotax MiniMax. De EGP Maranello rijder is aan zijn eerste seizoen bezig in deze klasse. Na twee jaar vechten in de MicroMax maakte Stalmans dit jaar de overstap naar de MiniMax en dat bevalt de jonge Belg erg goed.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Tuur Stalmans kan zich in zijn debuutjaar meteen meten met meer ervaren rijders in de MiniMax en dat op zich is al een erg goede prestaties. Stalmans heeft er ondertussen twee BNL wedstrijden en twee BMC wedstrijden opzitten waarvan de laatste, vorig weekend in Genk. Tuur Stalmans wist meteen aan de haal te gaan met een mooi podium in het dagklassement. Voor AUTOSPORT.nl maakt het jonge kereltje een terugblik.

"Na het vele trainen konden we vorig weekend eindelijk weer racen. Op zaterdag ging alles goed en we waren bij de snelsten van het pak. Het weer voor de racedag leek wisselvallig te zijn. De regen kwam er uiteindelijk niet en ik kon met vertrouwen de dag beginnen."
Tuur Stalmans kon zich mengen in de strijd om poleposition. De 10jarige Stalmans kwam uiteindelijk 0.165 seconden te kort, goed voor een derde startplek voor race één.

"Ik maakte meteen een goede start in kwam als tweede door de eerste bocht. Ik probeerde de hele race foutloos maar vooral snel te rijden. Ik kon mijn tweede plek behouden. Ook in race twee startte ik super. Ik kon me goed handhaven in de kopgroep en kwam als tweede uit de bocht, ondanks de start aan de buitenkant. Opnieuw kon ik mijn tweede plek vasthouden. Opnieuw een podium en daar waren we erg blij mee!"

Tuur Stalmans 2


"Ik ben tevreden omdat ik weet dat de snelheid erin zit en ik elke keer bijleer.
De gehele wedstrijd voelde ik dat het goed zat, we kijken al uit naar de race in Kerpen, eind juni. We blijven trainen en trainen en trainen om zo veel mogelijk ervaring op te doen. Het is een leuke klasse maar eentje met veel tegenstand. Wil je winnen, dan moet je er wat voor over hebben!
Ik wil graag Wim Eyckmans, het gehele Maranello team en Speedwear bedanken voor jullie support en dit met gevoel voor perfectie, waardoor we een goed team vormen voor resultaten in de toekomst."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet