Belgian Max Challenge (BMC)

Zonnige tweede ronde BMC in Genk

Genk 2 Senioren

Karting Genk ontving afgelopen weekend de tweede ronde van de Belgian Max Challenge. Na een succesvolle openingsmanche begin april was ook dit keer de zon ruimschoots aanwezig. De voorspelde regen bleef uit en wat volgde was een dagje karten van opnieuw een erg hoog niveau.


Tekst: Philippe De Roeck Foto's: Michael Melis

BMC 2 MicroMax

Noah Veugen heeft nog geen enkele race verloren in de Micromax dit jaar. Ook op zondag morgen ging Veugen goed van start met poleposition. Louis Cipriani klokte de tweede tijd maar moest ruim één seconde toegeven. Alois Deleersnyder reed naar een derde tijd. Noah Veugen was twee keer ruim de snelste tijdens de races. Louis Cipriani werd in de eerste race tweede voor Xavier Handsaeme. In de tweede race werd Cipriani opnieuw twee, Nick Cuppens derde.

Genk 2 MiniMax

De MiniMax is vanaf dit jaar een klasse om naar uit te kijken. Ook de kwalificatie verliep uitermate spannend. Charles op de Beeck was de snelste voor Rens van Pelt. Van Pelt was tijdens de kwalificatie lang aan het pokeren met Ries Viverette. Van Pelt gunde de GKS'er geen slipstream. Met nog enkele ronden te gaan ging van Pelt er toch van door maar kwam 0.064 seconden te kort op op de Beeck. Tuur Stalmans bevestigde wederom zijn snelheid met een derde tijd.
Bij de start van race één waren alle ogen gericht op Michelangelo Amendola. Vanaf een zesde plek maakte hij een kanon start en passeerde buitenom drie mensen. Van Pelt kende een mindere start en werd dan nog eens aangereden door Viverette met een kromme as als gevolg. Vooraan hield op de Beeck stand voor Stalmans en Amendola. Ook de tweede race werd gewonnen door op de Beeck voor Stalmans. Raphael Baertsoen wist in de eerste ronde al voorbij te gaan Amendola voor plek drie.

Genk 2 Junioren podium


In een super spannende JuniorMax kwalificatie pakte Clay Shanaka de pole voor Max Timmermans en Lars Lamborelle. Timmermans reed nog maar zijn tweede wedstrijd op de FA Kart van Team TKP en kwam slechts 0.017 seconden te kort op de pole. Ulysse de Pauw pakte de vierde startplek op 0.043 seconden van Clay Shanaka.
Timmemans kende een perfecte start en nam de leiding over van Shanaka. Timmermans trok meteen een gaatje op een achtervolgend zestal met Dries Vanthoor, Lars Lamborelle, Dennis Tijs, Eric Stahl Tristan Charpentier en Tom Meijer. Timmermans kon het achtervolgend treintje niet achterhouden. Lamborelle kwam als eerste voorbij aan Timmermans. In de laatste bocht plaatste Tijs nog een aanval op de leidende Lamborelle maar dat liep verkeerd. Tijs remde veel te laat en kegelde Lamborelle tegen de kussens. Tom Meijer was de lachende derde en won voor Timmermans en Vanthoor. Lamborelle zou uiteindleijk nog zevende worden.
Clay Shanaka kende in de tweede race een goede start en kwam meteen naar voren. De TonyKart rijder won dan ook knap. Dennis Tijs werd tweede, Ulysse de Pauw derde. Winnaar van race één, Tom Meijer kwam als vierde over de streep.

Genk 2 Lahaye

Dat Glenn van Parijs de pole pakt bij de Senioren is niet langer een uitzondering. De Limburger is aan een sterk seizoen bezig en was ook zondag ochtend de snelste voor Glen van Droogenbroeck die de snelheid weer te pakken heeft maar erg veel pech kende tijdens de races. Sam Schippers zat er opnieuw goed bij met een derde tijd.
Dylan Lahaye mocht de finale als eerste starten na uitstekende series. Glenn van Parijs volgde als tweede, Jimmy Deveen als derde. Bij de start van de finale nam van Parijs kop start. Dylan Lahaye volgde als tweede. Deveen verloor wat plekken, Michael Cool kwam naar voren. Cool plande een aanval op Lahaye waardoor beiden wat plekken verloren. Van Parijs leek te zijn gaan vliegen maar met nog twee ronden te gaan hing Lahaye al op de achterbumper van van Parijs. In de allerlaatste bocht liet van Parijs de deur openstaan voor Lahaye die zo binnendoor kwam en won voor van Parijs en Michael Cool.

Genk 2 Mourant

In de GentleMax was Thomas Mourant de snelste voor Kristof Allaerts en Dorian Kruger. Kristof Allaerts ging aan de leiding in de eerste race maar werd dan voorbij gegaan door Mourant. Vanaf een vijfde startplek kwam ook Dimitri Ostrovski zich mengen in de strijd. Eerst ging hij voorbij aan Sebastien Morel die op dat moment derde lag en even later pakte hij ook Allaerts. Mourant was echter te snel en won, voor Ostrovski en Allaerts. Ook race twee werd gewonnen door Mourant. Allaerts kon nu de maat nemen van Ostrovski in strijd om de tweede plek.
23 Juni staat de volgende BMC op het menu tijdens de Summercup in Kerpen!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet