DKM

Keijzer Racing nog steeds in de running voor KF3 titel

Wackersdorf podium KF3


Vorig weekend trok Keijzer Racing naar Prokart Raceland Wackersdorf voor de tweede meeting van het Duits Kampioenschap karting. Wisselvalig weer maakte de situatie er niet makkelijker op maar de Zanardi rijders stonden opnieuw vooraan en doen nog steeds mee voor de titel!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

De kwalificatie van de KF3 verliep schitterend voor Keijzer racing met de snelste tijd voor Martijn van Leeuwen en Jannes Fitje in hun groep. Michael Kuiper toonde zich sterk met een vierde plek.

De heats op zaterdag verliepen in moeilijke omstandigheden. Door de aanhoudende, felle regen, werden de races zelfs even stopgezet. Fitje toonde zich erg snel in de regen. De Duitser pakte de winst en werd één keer tweede. Dat was genoeg voor pole voor de eerste finale. "Jannes reed twee fantastische races en is in staat om iedereen te verrassen tijdens de races". Voor het Nederlandse duo van Leeuwen-Kuiper verliepen de series wat minder goed. Zij werden slechts vijftiende en 24e.
Tijdens de finale op zondag werd Jannes Fitje vijfde al zat er meer in. "Na de race merkte we dat een zuigerring gebroken was. We mogen al blij zijn dat we zijn gefinisht met deze motor problemen." Vertelt Willemjan Keijzer. Met een nieuwe motor verscheen Fitje aan de start van race twee waarin hij vierde werd. Martijn van Leeuwen reed de race van zijn leven en werd tweede in de tweede finale na een achttiende plek in de eerste finale. Michael Kuiper werd 20 in race één en zesde in race twee. Van Leeuwen staat in het algemene klassement als tweede met nog steeds zicht op de titel!

Ook Henrik Bockmann uit Noorwegen en Toon den Winter verschenen aan de start van de KF3 op een Zanardi. Beiden reden ze voor het eerst in Wackersdorf en moesten ze wennen aan de baan. Naar het einde toe konden ze zich sterk handhaven in het middenveld. Willemjan Keijzer toonde zich dan ook tevreden. "De omstandigheden waren niet makkelijk, toch deden onze rijders het fantastisch. Ik ben zeer tevreden over het feit dat we nog steeds de kans hebben om de titel te pakken!"

Wackersdorf Pex

In de KF2 kon Kim Oomen haar goede vorm van in Ampfing doorzetten en werd vierde na de kwalificatie. De series vielen wat tegen en Oomen stond dertiende geklasseerd na de series. Kasper Larsen ging vooraan goed mee. De Deen werd vierde en zesde en moest vijfde starten in de eerste finale. Hierin moest Larsen al vroeg naar de kant na een crash. Voor Kim Oomen liep het een pak beter. Startend vanaf P13 reed ze strak naar een zesde plek. In race twee was de dame in strijd om een plek in de top vijf tot haar achteras begon te verschuiven en voortijdig moest opgeven. Larsen werd in die tweede finale zeventiende.
De derde rijder binnen het team, Morits Horn ging er goed op vooruit dit weekend. De Duitser was bij de snelsten in de regen en kon zich handhaven in het middenveld tijdens de finales. "Er was meer mogelijk geweest voor Morits. Helaas verloor hij een wiel tijdens een serie waardoor een goede startplek moeilijk werd." Vertelde Keijzer na afloop. "Toch kunnen we tevreden terugkijken. We hadden wat last van mechanische pech, daar moeten we nu aan werken!"

Binnen vier weken trekt het team naar België voor de WSK Euroseries finale in Genk. Ook daar willen ze vooraan eindigen!

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet