DKM

Nederlanders succesvol tijdens finale dag

Wackersdorf KF3


In Wackersdorf zijn de finales achter de rug. Het Duits kampioenschap was daar dit weekend te gast voor de tweede ronde. De Nederlanders waren ijzersterk onderweg en ook tijdens deze finale dag met twee races voor iedere klasse vielen de Nederlanders volop in de prijzen.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

In de KF3 had Stan Pex de meeste kans op een podium vandaag. De CRG rijder en jongste van de Pex familie greep in de eerste race net naast de derde plek en werd vierde. De winst was voor David Beckmann. Sophia Floresch werd tweede en Nicolai Kjergaard derde. Gino Wetzels deed het uitstekend met een zesde plaats. Jarno Opmeer werd elfde, Max Weering 14e en Martijn van Leeuwen 20e. Michael Kuiper en Bard Verkroost werden 22e en 28e.

Wackersdorf Pex

Tijdens de tweede race kwam Martijn van Leeuwen knap naar voren gereden. David Beckmann was wel te snel voor van Leeuwen waardoor de Nederlander tweede werd. Nicolai Kjergaard finishte als derde. Gino Wetzels viel net buiten het podium met een vierde plaats. Michael Kuiper kwam als zevende over de streep, Stan Pex als elfde. Jarno Opmeer werd 21e, Bard Verkroost 27e. Max Weering werd niet in de uitslag opgenomen.

Wackersdorf podium KF3

Kim Oomen was de enige Nederlandse dame in de KF1. Vrijdag en zaterdag presteerde ze uitstekend en ook vandaag toonde ze haar snelheid. Race één werkte Oomen af als zesde. De winst was voor Dennis Marschall voor Andre Matisic en George Russel. Race twee verliep minder goed voor Oomen. Ze werd pas als 28e geklasseerd. Vooraan was de winst opnieuw voor Marschall, John Norris werd tweede en Russel derde.

Wackersdorf KF1

Voor de KZ2 was deze wedstrijd meteen een belangrijke test met het oog op het Europees kampioenschap KZ2 en KZ1 binnen enkele weken. Regerend kampioen Jorrit Pex moet zijn titel verdedigen. Anthony Abasse is echter de man dit weekend en dat bleek ook in de eerste finale die hij mooi won. Sterker nog was de prestatie van de Nederlander Verdi Geurts die tweede werd voor Paolo de Conto. Ricardo Romkema werd vijfde, Jorrit Pex zesde. Ryan van der Burgt werd achtste, Yard Pex tiende en Arjan Kievitsbosch elfde. Milan Dontje werd zeventiende, Kevin Verhoeven 21e. Menno Paauwe werd 24e, net voor Dylan Davies op P25. Jeroen Bos werd 28e, Guust Specken 31e en Finn Kooijman 34e.

Wackersdorf podium KZ

In race twee moest Jorrit Pex vol in de aanval op Abasse om de schade zo fel mogelijk te beperken. Dat lukte ook en Pex maakte wat plekken goed maar de winst ging opnieuw naar Abasse. Ryan van der Burgt werd sterk derde, Ricardo Romkema vierde en Dylan Davies zevende. Menno Paauwe sloot zijn weekend af als elfde, net voor Arjan Kievitsbosch en Finn Kooijman op P14. Guust Specken werd zeventiende, Milan Dontje 19e. Jeroen Bos werd 21e, Yard Pex werd 24e. Verdi Geurts werd dertigste en Kevin Verhoeven 33e.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet