DKM

DKM: Regen, hagel en onweer tijdens series in Wackersdorf

In het Duitse Wackersdorf is het Duits kampioenschap karting dit weekend aan de tweede ronde toe. Terwijl we in Nederland en België van een mooi zonnetje kunnen genieten is het in Wackersdorf aan het regenen, hagelen en onweren. Dat leidde tot verschillende neutralisaties en zelfs enkele races die werden geannuleerd.

Tekst: Philippe De Roeck

Gisteren werden de series afgewerkt. In barre omstandigheden moesten de rijders hun kwalificaties manches om een goede startplek voor de finales te behalen.

In de KF3 blijft Martijn van Leeuwen in uitstekende vorm. De Nederlander is al het hele seizoen snel onderweg pakte vrijdag de pole in de KF3. Jannes Fitje en David Beckmann werden tweede en derde. Martijn van Leeuwen verloor een plek in de top na de series en start als 17e. Jannes Fitje was nu de snelste man voor Jutsin Barth en Sophia Floresch. Stan Pex werd uitstekend vierde. Bard Verkroost werd achtste, Jarno Omeer zestiende. Max Weering 25e en Michael Kuiper 26e

Valteri Semi pakte de pole in de KF1. Dennis Marschall en Andre Matisic werden tweede en derde. Kim Oomen noteerde een schitterende vierde plek. Na de series viel ze echter ver terug tot een 23e plek. Michael Waldherr was de rapste voor Andre Matisic en Denis Bulatov.

Ondanks de WSK Masterseries, dit weekend in Italië, tekende heel wat toppers present voor dit Duits kampioenschap. Anthony Abasse pakte de pole op vrijdag. Jorrit Pex was kortbij met een tweede tijd. Davide Fore werd derde. Verdi Geurts noteerde een sterke vijfde tijd. Yard Pex werd zevende, Dylan Davies achtste en Riccardo Romkema tiende. Guust Specken zat er goed bij met een 11e tijd. Na de series hadden we nog steeds een Fransman vooraan en dat was Abasse. Fore verdrong Jorrit Pex van de tweede plek. Terwijl Verdi Geurts mooi derde werd. Ryan van der Burgt deed goed mee met een vierde tijd, Jorrit Pex werd vijfde en Riccardo Romkema zesde. Yard Pex was de afsluitende Nederlander in de top 10 met een achtste plek. Een overvolle Nederlandse top tien dus!
Guust Specken werd dertiende , Arjan Kievitsbosch veertiende. Milan Dontje werd zeventiende. Dylan Davies negentiende en Kevin Verhoeven 22e. Marijn Kremers werd 26e na de series Menno Paauwe 29e. Finn Kooijman 35e en Sinan van der Raad 38e. Jeroen Bos werd 46e en Jordi van Moorsel 52e
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet