WSK

Internationaal: Bas Lammers opnieuw voorin tijdens derde WSK in Sarno, strijd Verstappen-Pex

De WSK Euroseries zijn aan hun derde weekend van de kalender toe. Twee weken na de doordocht van de WSK Masterseries in Sarno staat op datzelfde circuit alweer de voorlaatste wedstrijd op het menu. Max Verstappen is de leider in de KZ1 en kon al een optie op de titel nemen. Maar de strijd moet nog gestreden worden en na een tegenvallende kwalificatie vandaag is alles nog mogelijk!

Tekst: Philippe De Roeck

Zoals altijd starten we met de KF3. Martijn van Leeuwen en Stan Pex moeten hierin de Nederlandse eer vertegenwoordigen. Na een sterke eerste ronde van het DKM in Ampfing was het vooral uitkijken naar wat van Leeuwen kon doen. De strijd om de pole werd gevoerd zonder van Leeuwen en Pex. Parker Thompson was de snelste van het pak en bleef de twee Italianen Remigo Garofano en Leonardo Pulcini. Martijn van Leeuwen moest drie tienden prijs geven en werd zestiende. Stan Pex reed een 35e tijd. Nicolai Haegenaes noteerde een 64e tijd.

Sébastien Bailly is de enige rijder uit de lage landen in de KF2. De Belg moet het stellen met een 26e tijd. De pole ging naar Martin Kodric die vorig jaar nog de grote uitdager van Verstappen was. Dorian Boccolacci kwam slechts vier duizendste te kort en werd tweede. Vasily Romanov zette een derde tijd neer.

In de KZ2 zijn het de Italianen die de gehele top zeven inpalmen. Riccardo Negro was ruim de snelste en gaat Marco Zanchetta en Alessandro Manetti vooraf. Marijn Kremers reed naar een degelijke twaalfde tijd.

Jorrit Pex troefde vorig weekend de wereldtop af in Ampfing tijdens het Duits kampioenschap. Het was dan ook vooral uitkijken naar de prestatie van de Europees kampioen, dit weekend in Sarno. Misschien belangrijker was de mogelijke strijd met de voorlopig snelste man in de KZ1, Max Verstappen. De strijd om poleposition kwam er echter niet. Ben Hanley was de rapste man voor Patrik Hajek en Wereldkampioen Bas Lammers die wederom bevestigt met de Intrepid. Rick Dreezen zit er goed bij met een achtste tijd. Daarachter volgt het CRG trio Jorrit Pex, Max Verstappen en Jonathan Thonon op P9, P10 en P11. Dylan Davies werd 26e, Sinan van der Raad 28e.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet