DKM

Internationaal: Schitterende prestaties van onze landgenoten tijdens eerste DKM in Ampfing

Ook het Duits kampioenschap karting is opgang geschoten. In het verre Ampfing kwam, letterlijk, de wereldtop bij elkaar om de strijden voor de prestigieuze Duitse titel. In het bomvolle deelnemers vonden we heel wat Nederlandse inbreng terug. Nog beter werd het toen we ook in de uitslagen de nodige landgenoten vooraan terug vonden.

Tekst: Philippe De Roeck

Vrijdag ging de pole voor de series van de KF3 naar David Beckmann voor Cedric Piro en Parker Thompson. Na de series kwamen de Nederlanders naar voren. Beckmann was nog steeds de snelste, Thompson mocht als tweede vertrekken. Piro werd derde na de series. De Belg Benjamin Lessennes werd sterk vierde, net voor Martijn van Leeuwen op P5. Michael Kuiper en Stan Pex werden sterk achtste en negende. De eerste wedstrijd van vandaag werd gewonnen door Beckmann. Van Leeuwen kwam naar voren en werd tweede, Thompson derde. Stan Pex werd achtste. Jarno Opmeer 23e, Bent Viscaal 24e, Casper Andersen 25e. Ook in de tweede race scoorde van Leeuwen een schitterende tweede plek. Parker Thompson was de Nederlander net te snel af. David Beckmann sloot het podium als derde af. Michael Kuiper werd tiende, Jarno Opmeer vijftiende. Casper Andersen werd 20e, Stan Pex 25e. Bent Viscaal sloot het Nederlandse rijtje op een 27e plek.

Kim Oomen noteerde een schitterende tweede tijd in een zwaar KF1 veld. De pole was voor Dorian Boccolacci, Andre Matisic reed een derde chrono. Na de series viel Oomen terug tot een nog steeds sterke vijfde plek. Vooraan was het Dorian Boccolacci voor Matisic en Victor Compere. De Nederlandse dame schoof een plaatsje op in race één en werd vierde na Boccolacci, John Norris en Victor Compère. Voor de laatste race zette Oomen nog eens alles op alles en dat leidde tot een mooie derde plek in de tweede finale. Aan Boccolacci was het gehele weekend niets te doen, hij won dan ook verdiend. Hannes Janker, kampioen in de KF3 van vorig jaar werd tweede.

Het echte geweld kwam er in de KZ2 schakel klasse. Een hele hoop Nederlanders, waaronder kampioen Jorrit Pex en zijn broer Yard die we eindelijk terug zagen gingen de strijd aan met talenten waaronder Davide Fore, Michele Di Martino en Arnaud Kozlinski.  Een 42.396 bleek ruim voldoende voor de pole voor Jorrit Pex op vrijdag. Fore volgde met daarachter Kozlinski. Race één werd gewonnen door regerend kampioen Jorrit Pex. Stefan Ott volgde zijn landgenoot als derde. Davide Fore nestelde zich daartussen als tweede. Finn Kooijman werd uitstekend zesde, voor Menno Paauwe als zevende. Symen Wiggers werd negende. Dylan Davies elfde, Jules Szymkowiak twaalfde, Riccardo Romkema dertiende. Sinan Van der Raad 16e, Marijn Kremers 19e, Jordi van Moorsel 20e,Yard Pex 22e. Guust Specken wisselde zijn speaker van Karting Genk weer in voor de Birel en werd 23e. Verdi Geurts 27e, Ryan van der Burgt 31e en Milan Dontje 33e. Ook race twee werd knap gewonnen door Jorrit Pex, Fore werd opnieuw tweede, Ott derde. Menno Paauwe greep nipt naast het podium maar toonde opnieuw zijn snelheid met P4. Kooijman werd opnieuw zesde en kende een sterk openingsweekend, Riccardo Romkema zevende. Jules Szymkowiak sloot zijn weekend af als negende. Syman Wiggers werd tiende. Verdi Geurts 14e, Sinan van der Raad 15e, Yard Pex 20e, Marijn Kremers 22e, Ryan van der Burgt 23e, Guust Specken 26e, Jordi van Moorsel 27, Dylan Davies 32e en Milan Dontje op P33 zijn de overige landgenoten die zich konden plaatsen voor de finales van de KZ2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet