Diversen

Internationaal: Bas Lammers meteen op pole in Sarno na terugkeer naar Intrepid

In de schaduw van de Visuvius vulkaan in Sarno gaat dit weekend de tweede ronde van de WSK Masterseries door. Het was meteen uitkijken of Max Verstappen zijn achtste overwinning oprij kon boeken en wat Bas Lammers kon, op zijn geliefde Intrepid op de baan waar hij in 2012 wereldkampioen werd!

Tekst: Philippe De Roeck

Na zijn winst in de Rotax Eurochallenge, afgelopen week in Genk was Lando Norris ook dit weekend de snelste in de kwalificatie van de KF3. Robert Schwartzman zette een tweede tijd neer, Nikita Sitnikov werd derde. Martijn van Leeuwen zit er opnieuw erg goed bij met een zevende tijd. Stan Pex moet hard zijn best doen in de series. Hij zette een 47e tijd neer.

In de KF2 is de Fransman Dorian Boccolacci de snelste van het pak. Fabrieksrijder voor TonyKart, Karol Basz werd tweede, net voor Martin Kodric op de Fernando Alonso. Verder zijn er geen Nederlanders of Belgen te bespeuren.

In de WSK Masterseries staat er geen KZ1 klasse op de grid. Alle toppers maken dus hun opwachting in de KZ2. Dat resulteerde in een schitterende pole voor Bas Lammers. Het is Lammers zijn eerste wedstrijd op de Intrepid en toch kon hij Ben Hanley en Max Verstappen achter zich houden. Rick Dreezen doet het goed met een zesde tijd. Jorrit Pex werd elfde, Sinan van der Raad 27e en Jules Szymkowiak 30e. We melden nog even dat Jaime Alguersuari 18e werd op de Intrepid. De ex-Formule 1 rijder stapte deze keer nog eens in de kart. Dat zou ook ene Michael Schumacher doen maar hij was, opnieuw, te traag en reed enkel de trainingen mee. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet