Diversen

Internationaal: Xen de Ruwe hele week snel in Genk

de_ruwe_2 Xen de Ruwe kan terugblikken op een sterke openingsmanche van de Rotax Eurochallenge. Zowel op vrijdag als zaterdag zat de Belgische Formula K rijder er in de DD2 heel goed bij. Ook zondag was de Ruwe bij één van de snelste van het pak. Maar de finale leidde niet tot het resultaat waarop de Ruwe en het team gehoopt hadden.

Tekst: Philippe De Roeck Foto’s: Michael Melis

Voorafgaand aan de eerste Eurochallenge werkte de Ruwe een wedstrijd af van de Florida Winter Tour in Amerika. “Dinsdag ochtend kwam ik in Brussel aan, meteen werd ik geconfronteerd met het koude weer. We zijn dan door gereden naar de kartbaan in Genk om alles voor te bereiden voor de trainingen van woensdag en donderdag.”.

De Ruwe zat er meteen goed bij tijdens die trainingen en was steeds vooraan terug te vinden. De FormulaK rijder trok dan ook met een goed gevoel richting de kwalificatie van vrijdag. “Vrijdag ochtend in de warm up reed ik de snelste tijd uit beide groepen. Ik reed als laatste buiten, warmde goed de banden op en zocht vrije baan. Ronde per ronde bouwde de kart goed op. In mijn snelste ronde moest ik 2 andere rijders voorbij. Ik reed een tweede tijd in mijn groep en werd derde algemeen! Het doel voor de heats was om 3 maal top 5 te eindigen en een goede start plaats te bemachtigen voor de prefinale.” Het draaide beter uit voor de ruwe die alle heats won.

de_ruwe_1

 

Zondag morgen stond de prefinale op het programma. Na een mindere start gebruikte de Ruwe het kopje. “Ik reed afwachtend in derde positie. Miika Laiho en Saun Babington gingen in gevecht waardoor ik een plaats kon opschuiven. Er viel een klein gat tussen Laiho en mij. Om geen risico te nemen dat we er allebei af zouden gaan bleef ik achter Laiho en eindigde tweede”

‘In de finale had ik een goede start. Vertrekkende van de buitenkant op de eerste lijn kwam ik als tweede door de eerste bocht. Na enkele rondeb, nam ik de leiding over en reed een seconde weg.
Halverwege de wedstrijd viel ik terug naar de tweede plaats.
Met nog 2 ronden te gaan lag ik derde achter Ben Cooper. Aan het einde van de rechte lijn probeerde ik hem voorbij te gaan wat mislukte. Onze bumpers haakten in elkaar en we verloren elk enkele plaatsen. Heb heel de week slim gereden, behalve dit ene incident.’

Toch kijkt Xen tevreden terug. “Ik heb een hele mooie, leuke en koude week gehad met dank aan Formula K, het FK racing team, JVD en mijn ouders.”

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet