Diversen

Internationaal: Veel pech voor Max Timmermans tijdens eerste Eurochallenge in Genk.

carp7240 Afgelopen weekend vond in Genk de eerste wedstrijd van het Europees kampioenschap Rotax Max plaats. Onder de vele deelnemers vonden we Max Timmermans terug. Timmermans die vorig jaar al een seizoen in de Rotax Eurochallenge afwerkte had dit jaar bepaalde doelstellingen voor ogen. Of hij deze haalde, laten we hem even zelf vertellen.

Tekst: Philippe De Roeck Foto’s: Michael Melis

“Woensdag begon het allemaal, we trokken naar Genk voor de Rotax Eurochallenge. Na een rustige dag waarin we heel wat geprobeerd hebben trokken we met een goed gevoel terug naar huis. Donderdag stonden er weer vrije trainingen op het programma. We waren snel en hadden een goed gevoel.” Timmermans zat in groep één en dat was niet bepaald een voordeel. Op een vochtige tot natte baan was starten in groep drie beter omdat de baan dan sneller en sneller werd. “Zoals verwacht verliep de kwalificatie niet super. Ik was elfde in mijn groep maar groep twee was ruim drie tienden sneller en dus was ik pas 31e in totaal.”

Op zaterdag volgden er die series. “De eerste heat was goed en ik ging van 15 naar 8! De derde heat verliep een stuk minder. Ik kwam goed doorheen de eerste bocht maar toen reed er iemand op mij waardoor ik moest opgeven. Ook in de derde heat werd ik er vol afgezet aan de kantine en dus moest ik sowieso richting de second chance.”

De finaledag begon goed, Timmermans draaide een vijfde tijd in de ochtendsessie. “Niet slecht” vertelt Max Timmermans tegenover AUTOSPORT.nl

“Uiteraard hoopten we dat we door konden naar de prefinale. Dat lukte! Ik reed van tien naar één en was geplaatst voor de finales! De prefinale verliep super! De snelheid was goed en ik ging van 29 naar 13.” In de finale werd er echter weer heel wat gebeukt. “Bij de finale kwam de buitenste rij slecht weg. Ik kwam als zevende door het eerste knikje waarna ik alweer een dreun kreeg. Jammer, we waren echt snel maar ik kon me niet meer verdedigen wegens te veel schade.”

“Op naar volgende week, dan staat de eerste BMC op het menu, hopelijk hebben we dan meer geluk. Ik zou graag mijn Sponsoren,Bert Nelissen, Bert Aerden ,EGP Racing Team, Dries Vanthoor, Dimitri Noels en Yannick de Brabander willen bedanken voor het snelle en leerzame weekend! En graag wil ik nog Speedwear bedanken voor het super werk van ons kledij!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet