Diversen

Internationaal: Belgen kennen uitstekende kwalificaties voor eerste Eurochallenge in Genk

chehin_genk De eerste belangrijke dag van het openingsweekend van de Rotax Eurochallenge zit er op. In het Belgische Genk stonden vandaag de kwalificaties op het menu die belangrijk zijn met het oog op de series van morgen. Heel wat Nederlanders en Belgen verschijnen aan de start van dit hoogstaand kampioenschap.

Tekst: Philippe De Roeck Foto’s: Michael Melis

De Belgen gooiden meteen hoge ogen in de strijd om pole position bij de Rotax Senioren. James Singleton, moest de pole aan Connor Jupp laten. De wereldkampioen van 2012 kwam 0.091 te korten op de Britt. Philip Morin volgde op een derde plek. Meteen daarna volgde Kenny Vermeyelen die een erg sterk rondje uit de Tecno wist te halen. Bovendien reed Vermeylen in de eerste groep en was de baan voor de groepen die daarop volgden een pak beter. Lennert van Bogaert zat in groep drie en maakte een erg sterke indruk. Tijdens zijn eerste EK in de Rotax Senioren behaalde hij een mooie zevende startplek algemeen. Bryan Eerden was met een veertiende tijd niet ver af. Glenn van Parijs volgde meteen daarop met een vijftiende tijd, ook een sterk resultaat voor de Limburger die dit jaar op TonyKart verder ging. Op plek 20 en 21 vonden we Frederick op de Beeck en Michael Cool terug. Bas de Laat reed naar een 27e tijd. Joel Affolter reed op de Praga tot een 32e plek. Sam Schippers kwam een halve seconde te kort met de FA en dat wordt in dit competitieve veld meteen afgestraft. Schippers start als 43e. Fazio Franssen start als 47e, Joey van Splunteren 54e, Noe Magnus 72e en Boris Kolf 78e

van_bogaert_genk

Bij de Junioren was het verschil in tijden tussen groep één en twee aanzienlijk. Dennis Tijs reed de snelste tijd in groep één maar dat resulteerde in een dertiende tijd algemeen. Nick Dunker reed een dijk van een kwalificatie en vertrekt als tiende. Dries Vanthoor heeft ook een sterke kwalificatie achter de rug in zijn eerste Eurochallenge. De broer van Audi piloot Laurens Vanthoor start als zestiende. Lars Lamborelle reed een 20e tijd. Rinus van Kalmthout werd 22e, Jarno Opmeer werd 23e. Deniz Beckers reed een 28e tijd. Verder volgden Eline Chehin op P30, Max Timmermans op P31, Leonard Hoogenboom op P35, Lorenzo van Riet op P41 sluit het treintje van de Nederlanders en Belgen af. 

tijs_schippers_genk
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet