Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Internationaal: Dictatuur Verstappen gaat verder. Van Leeuwen zevende in KF3

De tweede ronde van de WSK Euroseries zitten er op. In Zuera kwam de Europese-, en eigenlijk ook de wereldtop, in actie. Daaronder zaten weer heel wat Nederlanders en Belgen. In de KF3 was het vooral uitkijken naar Martijn van Leeuwen die er goed bij zat. In de KZ1 was Verstappen ook dit weekend weer bloedsnel, maar ook Thonon toonde zich weer aan het front. Vandaag stonden de finales op het programma met, uiteraard, weer succes voor onze Nederlanders.

Tekst: Philippe De Roeck

Lando Norris is de rapste man in de KF3. Het gehele weekend was de FA rijder snel onderweg en ook vandaag was de Britt niet te stoppen in de finale van de KF3. Daniel Ticktum volgde zijn landgenoot naar het podium. Nikita Stikinov werd derde. Martijn van Leeuwen reed weer een goede wedstrijd en werd zevende. Stan Pex kon zich niet plaatsen voor de finale.

Dorian Boccolacci won de prefinale van de KF2 en mocht de grote finale vanaf de eerste startplek aanvangen. In de finale moest de Fransman echter een plaatsje prijsgeven aan Felice Tiene. Kevin Lavelli werd derde. Sébastien Bailly was de enige Belg in actie dit weekend. De TonyKarter behaalde een mooie plek in de prefinale maar viel uit in de finale.

In de KZ2 is Marco Zanchetta een zware concurrent voor de rest van het veld. De eerste finale werd knap gewonnen door de Italiaan. Jan Midrla werd tweede voor Joel Johansson. Marijn Kremers kende een lastige race en werd zeventiende. Gelukkig ging het Kremers beter af in de tweede finale. De Nederlander werd hierin zevende. Vooraan dicteerde Zanchetta nog steeds de weg. Riccardo Negro moest genoegen nemen met P2. Midrla werd derde.

Wie anders dan Verstappen? In de KZ1 steekt de Nederlander er met kop en schouders boven uit. De eerste finale werd gewonnen voor Thonon en Hanley. Pex werd 11e, Dreezen 14e en Davies 15e. Sinan van der Raad kwam als 18e over de streep. Ook in race twee kon niemand Verstappen van de winst af houden. Ben Hanley en Jordan Lennox Lamb werden tweede en derde. Jorrit Pex kwam weer naar voren en werd vierde. Rick Dreezen kwam ook knap terug tot een zevende plek. Jonathan Thonon werd weede Belg op P10. Dylan Davies werd twaalfde, Sinan van der Raad 20e.