Diversen

Internationaal: Max Verstappen blijft domineren, Thonon eindelijk weer voorin.

In het Spaanse Zuera gaat dit weekend de tweede ronde van de WSK Euroseries van start. Na de openingsrace in La Conca trok de WSK karavaan richting het Spaanse Zaragoza om er weer volop tegenaan te gaan. Nederlander Max Verstappen is kampioenschapleider in de KZ1 en zal zijn leiding moeten verdedigen.

Tekst: Philippe De Roeck

In de KF3 ging Daniel Ticktum er met de pole van door. Guillermo Russo werd tweede. Lando Norris maakte het volledig Fernando Alonso podium compleet. Martijn van Leeuwen zette een 23e tijd neer. Stan Pex werd 31e op 60 deelnemers. Lando Norris staat momenteel aan kop van de uitslagen van de series. Martijn van Leeuwen staat op P8, Stan Pex op P42. Morgen staan er nog enkele series op het programma, de uitslag is dus onder voorbehoud.

Callum Illot is de snelste in de KF2. De Zanardi rijder was Armand Convers en Dorian Boccolacci te snel af. In deze klasse geen Nederlanders, wel een Belg: Sebastien Balliy die een 44e chrono draaide. Illot staat ook na de series vooraan. Met nog enkele series op het programma morgen ziet het er alvast goed uit. Dorian Boccolacci en Felice Tiene staan op een tweede en derde plek. Sébastien Bailly heeft aardig wat plaatsen goed gemaakt en staat momenteel 25e.

Marijn Kremers moest de Nederlandse eer in de KZ2 hoog houden. Dat deed de AVG rijder voortreffelijk met een vijfde tijd op een veld van 21 rijders. Na de manches viel de Nederlander wel wat terug. Kremers start de eerste finale als negende. De pole is voor Joel Johansson voor Marco Zanchetta en Jan Midrla. De eerste finale werd gewonnen door Zanchette die zowel Midrla als Johansson te snel af was.  Kremers kende een lastige race en werd zeventiende.

In de KZ1 kwam Jonathan Thonon, eindelijk, nog eens vooraan mee doen. De Wereldkampioen van 2011 was sneller als man in vorm Max Verstappen. Marco Ardigo klokte een derde tijd. Rick Dreezen was niet ver met een vijfde plek als startpositie voor de manches. Jorrit Pex werd zeventiende, Dylan Davies 23e en Sinan van der Raad 25e.

Ook de manches verliepen perfect voor Thonon die eindelijk het geluk weer in handen lijkt te hebben. Marco Ardigo nam de tweede plek over van Verstappen die terugviel tot buiten de top vijf. Paolo de Conto kende ook goede series en werd derde algemeen. Max Verstappen won de eerste manche maar kende een dramatische tweede manche en moet starten vanaf P10. Dylan Davies kwam mooi naar voren en start als 13e. Sinan van der Raad werd 17e, Pex 19e. Rick Dreezen verging het weer minder goed en werd pas 21eDe TonyKart van Marco Ardigo bereikte als eerste de finish van de eerste race. Achter de Italiaan dook Verstappen op als tweede. De CRG rijder reed een dijk van een wedstrijd en lijkt nog steeds niet te stoppen. Jonathan Thonon draait nog steeds vooraan mee en werd derde. Jorrit Pex won wat plaatsjes en wet twaalfde, Dreezen vijftiende, Davies zestiende en Sinan van der Raad negentiende

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet