Diversen

Diversen: Rens van Pelt met Slangen Karting naar Rotax MiniMax

rens_van_pelt

Rens van Pelt is aan een nieuwe stap in zijn nog jonge kartcarrière toe. Het jonge talent uit het Belgische Putte was vorig seizoen in de MicroMax een geduchte tegenstander voor de concurrentie. Van Pelt werd kampioen in de Belgian Max Challenge en het BNL kampioenschap. Dit jaar zal Rens van Pelt op de TopKart in actie komen in de MiniMax bij het team van François Slangen.

Tekst: Philippe De Roeck 
Foto’s: Michael Melis

Na een uitstekend laatste seizoen in de MicroMax klasse breekt dit jaar voor van Pelt een nieuw hoofdstuk aan. In 2012 maakte van Pelt al enkele races kennis met de TopKart. Na enkele wedstrijden werd er terug overgestapt op het Birel chassis. “Dit jaar gaan we definitief verder op de TopKart” vertelt vader Philip van Pelt tegenover AUTOSPORT.nl. “Rens voelt zich erg goed bij François en het hele team. Bovendien hebben we al heel wat getest en de eerste indrukken zijn zeker en vast positief.”

Samen met van Pelt gaan ook toppers Tuur Stalmans, Yoni Cauwenbergh en Michelangelo Amendola mee over naar de MiniMax. “Het zullen allemaal zware concurrenten worden voor ons. Ook Charles op de Beeck en Ulysse de Pauw die al ervaring hebben in de MiniMax zullen dit jaar weer hard gaan. Het is voor ons een overgangsjaar. Alles kan maar niets moet.”

Als klein ventje moest van Pelt in de MicroMax al wat lood meenemen. “Dat zal dit jaar zeker een grote handicap worden. Rens neemt 34kilo extra gewicht mee.” Ook vaste monteur Stein Menheere schuift mee door naar TopKart. Vader, monteur en vooral de zoon zijn helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Van Pelt zal zowel in de BMC als het BNL kampioenschap starten. Binnen vier weken is er al de eerste Belgian Max Challenge op het kartcircuit van Genk.

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet