Diversen

Diversen: Lars Olofsen dit jaar van start bij Rotax Junioren!

lars_olofsen_bmc3

Lars Olofsen zal dit seizoen starten in de Rotax Junior Max. De jonge Belg maakt de overstap van de MiniMax naar de Junioren en begint aan een belangrijk leerjaar in een klasse met heel wat toppers aan de start.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto: Michael Melis

Aanvankelijk was Lars Olofsen nog te jong om de overstap te maken naar de Junioren. “We moesten nog een jaartje MiniMax rijden” Vertelt vader Erik Olofsen tegenover AUTOSPORT.nl “Lars is een erg groot kereltje voor zijn leeftijd en we vonden de MiniMax wat te licht worden om nog een jaar verder te gaan. We hebben dan contact opgenomen met de CIK met de vraag of we een jaartje eerder al Junior Max mochten gaan rijden. Helaas gaven zij een neutraal advies en dus liet de RACB Lars niet toe in de Junioren. Voor de BMC konden we wel Junior Max gaan rijden aangezien de VAS wel groen licht heeft gegeven.”

Enkele dagen later nam de Royal Automobiel Club of Belgium terug contact op met Olofsen. “We kregen bericht dat de zaak terug heropend was en dat we opnieuw een Junior licentie konden aanvragen.” Deze werd enkele dagen geleden goedgekeurd en dus kan Lars Olofsen starten in zowel de Belgian Max Challenge als het BNL kampioenschap dat dit jaar doorgaat als Belgisch kampioenschap.

“Lars heeft ondertussen al heel wat kunnen testen in de Junior Max en het bevalt hem erg goed. We hebben er een goed gevoel bij en zijn helemaal klaar voor de start van het raceseizoen!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet