Chrono NK 2-takt

Chrono: Mooie openingsronde van de Dutch Rotax Max Challenge in Eindhoven.

kas

De Dutch Rotax Max Challenge is weer begonnen. Op de baan in Eindhoven ging het nieuwe seizoen eindelijk van start. Teams, rijders en monteurs waren er helemaal klaar voor. We zagen mooie startvelden en spectaculaire races en dat allemaal voor de overwinning van de eerste wedstrijd van het seizoen.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Kas Haverkort was de rapste man in de kwalificatie van de MicroMax. De aller jongste rijdertjes mochten zich als eerste schrap zetten voor de kwalificatie maar geen van hen kon aan de tijd van Haverkort komen. Daan Willemse volgde op drie tienden met een tweede tijd. Beau Heijmans reed de derde chrono. De eerste race werd ook overtuigend gewonnen door Haverkort. Willemse deed wat hij kon maar kon de TopKart rijder niet bedreigen en werd zodoende tweede. Beau Heijmans werd derde. Daan Willemse was in de tweede race uit op revanche en die kwam er ook. Willemse kon de maat nemen van Haverkort en reed naar de zege. Haverkort werd tweede, Heijmans opnieuw derde. De dagwinst was voor Haverkort die ook de leiding in het kampioenschap neemt. Willemse werd tweede, Heijmans derde.

van_der_wal

De MiniMax kende opnieuw heel wat kwaliteitsvolle rijders. Met ze'n achttienen gingen ze voor de pole. De snelste man was Dylan Buys. Buys werd gevolgd door Sanne Wagensveld en Jens van Geel die tweede en derde werden. Dikkie van der Wal was in race 1 de snelste. Dylan Buys werd tweede, Jens van Geel bleef vasthouden aan het podium en werd derde. Race nummer twee kende exact dezelfde uitslag en zo werd Dikkie van der Wal dagwinnaar, gevolgd door Buys en van Geel.

tijs

Tweeëntwintig Junioren vonden we terug op de inschrijvingslijst. Er kwamen ook enkele Nederlanders aan de start die binnen twee weken de Eurochallenge in Genk zullen rijden. Genoeg toppers dus en dat bleek meteen na de kwalificatie. De top tien zat binnen de 0.400 seconden. Dennis Tijs was vorige week de snelste en ook gisteren ging de TonyKarter er met de pole vandoor. Tom Meijer volgde op de FA op een honderdste van een seconde. Casper Dielissen reed een derde tijd. Dennis Tijs won meteen de eerste wedstrijd en dat voor Rinus van Kalmthout die mooi naar voren kwam gereden. Tom Meijer behaalde een derde plek.

Diezelfde Tom Meijer stormde in de tweede wedstrijd naar voren en behaalde zijn eerste overwinning van het jaar. Van Kalmthout werd opnieuw tweede, Nick Dunker derde. De dagwinst is voor Tom Meijer. Dennis Tijs werd in de laatste race vierde maar dat bleek genoeg voor de tweede plek in het eindklassement. Rinus van Kalmthout sloot het Junioren podium af als derde.

junioren

Denzel Mafait was de snelste Senior tijdens de kwalificatie, zondag ochtend. Willem Jan de Loos was niet ver af op een tweede plek. Danny Siemensma reed een derde tijd. Om kwart na drie werden vierentwintig rijders losgelaten voor de eerste finale. Na een chaotische start reed Mafait naar de winst. Christian Kuijer werd tweede, Danny Siemensma derde. In de tweede race, moest Mafait na drie ronden opgeven. Vooraan kon de strijd weer verder gaan. Bryan Eerden moest van P13 komen na een crash en ging de strijd met Willem Jan de Loos aan. De Loos bleek net wat sneller en kwam twee seconden eerder als Eerden over de finish. De Loos één, Eerden twee en Roy Curfs drie. De Loos won het dagklassement. Christian Kuijer bleef uit de brokken en werd tweede, Roy Curfs derde.

senioren

In de Max Olympisch was Imke Aerts de snelste voor Germ Sandstra en Fabricio Rietdijk.

dd2

De DD2 blijft in ieder kampioenschap een pijnpuntje. Negen rijders verschenen aan de start van de kwalificatie. Damien Vuillaume was de snelste voor Erwin Montfoort en Chris Sterken. Vuillaume moest al in de eerste ronde naar de kant. Sterken nam vooraan over en won voor Montfoort en Roy van Deijne. Ook de tweede race werd gewonnen door Sterken. Jarno Theussing werd tweede. Vuillaume kwam van achteren naar voren en werd nog mooi derde. Chris Sterken is de dagwinnaar. Jarno Theussing werd tweede, Erwin Montfoort derde.

Bij de DD2Masters was Pim van Riet de snelste. Ronal Happel werd tweede, Frank Haarman derde.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet