Diversen

Persbericht: Sterk debuut Rinus van Kalmthout met twee podiumplaatsen in Rotax Max Junior Klasse

rvk_landsard_4293

Rinus van Kalmthout is het Nederlands Kampioenschap in zijn nieuwe Rotax Max Junior Klasse met een bliksemstart begonnen. In beide races op het circuit De Landsard bij Eindhoven finishte hij na een fraaie inhaalrace als tweede in een veld van 22 rijders. In de tweede race reed hij in de laatste ronde zelfs aan de leiding, maar in een alles of niets poging wist zijn TKP-teamgenoot Tom Meijer de jonge Hoofddorper nog net van zijn eerste zege af te houden. “Erg jammer dat ik de finalerace net niet heb kunnen winnen, al had ik vooraf natuurlijk getekend voor een tweede plaats”, sprak de jonge debutant. Van Kalmthout won met zijn uitstekende prestatie wel de trofee voor beste rookie.

Foto's: Carpy

rvk_landsard_1001

Voor aanvang van het kartseizoen hoopte Rinus van Kalmthout in zijn nieuwe klasse Rotax Max Junior Cup op een plekje in de top 10. Een realistisch standpunt, want met zijn 12 jaar is de Minimax-kampioen 2012 in deze sterke klasse voor rijders tot en met 15 jaar immers één van de jongste coureurs. De goede resultaten in het internationale veld tijdens de Rotax Winter Cup in het Spaanse Campillos gaven echter de hoop dat een positie in de top 5 wellicht ook tot de mogelijkheden zou behoren.

Geweldige inhaalrace
Tijdens de kwalificatie reed de jonge Van Kalmthout een zesde tijd, iets waar hij eigenlijk niet helemaal tevreden mee was. Reden te meer om de race furieus van start te gaan. Hoewel zijn start goed was, kwam de regerend Minimax-kampioen in de eerste bocht in een scrimmage, waardoor hij even naast de baan kwam en veel posities verloor. Vanaf een kansloos lijkende twaalfde plek vervolgde hij zijn race. De twaalfjarige karter zette echter zijn tanden in het stuur en toverde de ene na de andere geweldige passeerbeweging uit zijn hoge hoed. Tot ieders verbazing finishte hij als tweede, achter zijn ervaren teamgenoot Dennis Tijs en net voor Tom Meijer, die ook voor TKP rijdt. Daarmee was het volledige podium voor het team van Ton Vink, die zich geen mooiere opening van het kampioenschap kon bedenken. En passant reed Rinus van Kalmthout ook nog de snelste raceronde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet