Diversen

Komend weekend Dutch Rotax Max Challenge op circuit de Landsard, interview met Gaby van der Burgt.


bryan_eerden_eindhoven

De eerste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap Rotax Max komt stilaan dichterbij. Nu zondag is het weer zo ver. Rijders, teams en sponsoren zijn er weer helemaal klaar voor om ook dit jaar voor de volle winst te gaan bij de Dutch Rotax Max Challenge. Naar aanleiding van de eerste wedstrijd, dit weekend in Veldhoven, ging AUTOSPORT.nl in gesprek met Gaby van de Burgt van Chrono Karting


Tekst: Philippe De Roeck
Foto’s: Michael Melis


Chrono Karting is al jaren een belangrijke organisatie in Nederland en België. Ook in 2013 heeft Chrono karting voor een mooie kalender gezorgd met verschillende banen in Nederland, en daar buiten. Komend weekend barst het geweld los in Veldhoven. Vorig weekend werd daar nog de Chrono Winterserie afgerond. “Het weer zorgde voor een echte wintercup” vertelt Gaby van de Burgt. “Ondanks dat de financiële situatie er niet voor iedereen even rooskleurig uitziet en rijders meer en meer keuzes moeten maken en niet alles kunnen rijden was de sfeer erg goed en ontspannen. Bovendien waren de rijders erg sportief.”

De organisatie verwacht dan ook voor het komende Nederlands Kampioenschap mooie races op een hoog niveau. “Mijn team en ik zijn weer helemaal voorbereid om er een mooi en sportief seizoen van te maken. Als we allemaal ons beste beentje voor zetten, dan gaan we weer een geweldig seizoen tegemoet.”

Het seizoen 2012 kende een erg lage opkomst in de Rotax Senioren. Er tekenden voldoende toppers present maar de volle startvelden ontbraken. Dit jaar ziet dat er helemaal anders uit! “In den beginne zaten de Rotax Senioren overvol, maar helaas moesten er een paar afhaken omdat ze het budget niet rond kregen. Heel begrijpelijk uiteraard.” Arthur Dontje van Racing Against Cancer kwam met het idee om het inschrijvingsgeld van de senioren voor het volledige seizoen terug te betalen. “Ik ben natuurlijk heel blij met zo’n loyaal gebaar richting onze rijders. Ongelofelijk dat iemand zich zo wil inzetten voor de sport. Deze moeten we koesteren en zeker in deze tijd. We zitten nu op een aantal van dertig rijders.

Ook de DD2 is een zorgenkindje in alle competities. Chrono Karting heeft ook dit jaar geen bomvolle DD2 velden. “Ook hier heeft onze gulle gever Arthur Dontje van Dobla Racing en voorzitter van Racing Against Cancer heeft een spontaan gebaar gemaakt, om bij meer dan 20 rijders per wedstrijd Eur 500,00 te verloten. Daarnaast hebben we natuurlijk weer een ticket naar de World Finals te vergeven.” Laten we hopen dat het DD2 veld nog sterk aandikt en dat de toeschouwers ook hier topwedstrijden kunnen aanschouwen.

Ook dit jaar vallen er Rotax Grand Final tickets te winnen bij de Rotax Junioren, Senioren, DD2 en DD2 Master. Dat kan zowel bij de Chrono organisatie alsook bij de Rotax Racing Days.

Belangrijke wetenswaardigheden voor deelnemers:

• U ontvangt een nieuwe rijders- en Monteursbadge 2013. Verlies en/of een nieuwe badge kost € 20,00.
• Neem uw Knaf licentie 2013 mee of koop een KNAF daglicentie 2013. (alleen voor Nederlanders)
• De slickbanden behorend bij uw klasse, koopt u bij de administratieve controle op zaterdag of zondag. (geen bandenvouchers!!). Vervolgens ontvangt u van Chrono Karting een voucher waarmee u de banden kunt afhalen in het parc ferme. Zie aanvullend sportief reglement.
• Neem uw nieuwe rijders- en monteursbadge mee bij de veiligheidscontrole en bij het banden afhalen. Tevens dient u deze de gehele dag bij zich te dragen.
• Vergeet niet uw Rotax motor ID kaart mee te nemen.
• Lees de reglementen goed door en voorkom teleurstellingen en/of verrassingen op de wedstrijddag

De organisatie hoopt op een mooi, spannend, gezellig en sportief Rotax Max Nederlands Kampioenschap.

Download Aanvullend technisch reglement Rotax.pdf
Download Bijzonder reglement DRMC 1.pdf
Download deelnemerslijstDRMC 1.pdf
Download Programma Zondag.pdf
Download Technische keuringsformulier.pdf
Download Tijdschema administratie DRMC 1.pdf
Download Vrije training 16 Maart.pdf


Gaby van der Burgt en het hele Chrono team zijn er weer helemaal klaar voor om ook in 2013 een top kampioenschap voor te schotelen. Wil je zelf zien hoe het er aan toe gaat? Kom dan zondag naar kartbaan de Landsard in Eindhoven voor de Kickoff van 2013. Let the battles begin!


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet