Diversen

Div/Karting: Internationale Kandidaten voor Autosport Reality TV show gezocht

Het Franse Virage Racing Academy en Motor Talent Show hebben vandaag bekend gemaakt dat er een reality TV Series komt die zich zal concentreren op het “Driver Development Programme” van de Virage Racing Academy. De winnaar krijgt financiële ondersteuning voor een eenzitterprogramma.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Virage Racing


2013_virage_training_2
GP2 Ingenieur Philippe Gautheron tijdens een opleidingssessie.

Internationale Kandidaten voor Autosport Reality TV programma gezocht
Aan het eind van april krijgen 24 kandidaten afkomstig uit de karting om in Spanje aan een voorselectie deel te nemen. Deze zullen bestaan uit kartwedstrijden, fysieke, mentale en technische tests.

De beste 12 geselecteerden krijgen de kans om aan een TV reality deel te nemen waarin het “Driver Development Programme” uitgebreid aan de orde komt. Dit bestaat uit dagelijkse fysieke trainingen, het rijden met eenzitters en prototypes alsmede de racesimulator.

Het programma zal in Europa, Zuid Amerika en het Midden Oosten worden uitgezonden. De winnaar die over het meest technische, fysieke racepakket beschikt ontvangt financiële steun om aan eenzitterkampioenschap deel te nemen.

Virage Racing werd in 2010 door GP2 race-ingenieur Philippe Gautheron opgezet. Zijn organisatie zorgt voor de technische begeleiding en coaching van het project. Sergio Perez, Vitaly Petrov, Charles Pic, Giedo van der Garde en Johnny Cecotto hebben in het verleden aan het Virage Opleidingsprogramma deelgenomen.

Gautheron: “Wij zijn verheugd dat wij deze show kunnen organiseren. Wij hebben al verschillende coureurs richting Formule 1 geholpen door hun bij te brengen welke houding ze zowel in als buiten de auto moeten aannemen. Het succes van ons programma wordt gedemonstreerd door het feit dat vier van onze rijders de laatste vier jaar in de Formule 1 zijn terechtgekomen.

Alle deelnemers aan de realityshow krijgen dezelfde opleiding die voor onze voormalige coureurs zoveel succes heeft opgeleverd. Dit geeft ons de kans om degene die dit het meest verdient, professioneel coureur te laten worden.”

De TV reality Show wordt geproduceerd door Angel Tapia die meer dan 20 jaar ervaring heeft en meer dan 500 commercials voor o.a. Nike, Adidas, Mercedes Benz en Audi heeft geproduceerd. Ook produceerde hij meer dan 40 films en TV Shows. Tapia ziet dit project als een fantastische aangelegenheid om jonge coureurs een kans te geven. “Behalve het sterke “Driver Development Programme” dat door Virage aangeboden wordt beschikken alle deelnemers over wereldwijde coverage in 75 landen met een sterk online-programma. Behalve een opleidingsprogramma beschikken zij ook over coverage dat voor hen in de toekomst fundamenteel is om sponsoring te verwerven en dat de basis is voor een stabiele professionele racecarrière" zegt producer Taipa.

Kandidaten tussen de 14-18 die aan de pre-selecties willen deelnemen, kunnen contact opnemen met Julien Gerbi op 00 34 689 402 895 of julien@virage.ws  Verdere informatie valt te vinden op www.virage.ws

2012_virage_training_1
Je moet uiteraard over een hele goede conditie beschikken.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet