Chrono NK 2-takt

Chrono: Koude finale races tijdens laatste Chrono Winter Series in Eindhoven

tom_meijer_eindhoven

De Chrono Karting Open Winter Series zitten er op. Het kampioenschap, georganiseerd door Chrono Karting, begon op drie februari in Berghem en kende afgelopen weekend zijn finale op het circuit van de Landsard. In de buurt van de luchthaven van Eindhoven verzamelde heel wat talenten om te strijden voor de dagoverwinning en het eindklassement. Temperaturen rond het vriespunt, regen en een koude wind maakten er een echte wintercup van!

Tekst: Philippe De Roeck Foto’s: Michael Melis

De rijders in de Micro Max klasse moesten als eerste het natte asfalt ontdekken. Kas Haverkort was vorig jaar al een snelle piloot. Ook gisteren reed hij op zijn TopKart naar een snelste tijd in de kwalificatie. Hij was sneller dan Justin Polman en Senna Walstijn. Ook de eerste race werd gewonnen door Haverkort met een grote voorsprong van ruim negen seconden. Senna Walstijn kon een plekje goed maken en werd tweede. Beer Dorrestijn werd mooi derde. Ook in de laatste wedstrijd stond er geen maat op Kas Haverkort die opnieuw ijzersterk won. Beau Heijmans en Lucas den Hartog maakte het podium compleet.

carp2368

Dikkie van der Wal was de snelste in de MiniMax. Tijdens de kwalificatie in de ochtend pakte de Nederlander poleposition voor Jules de Bock en Kay van Berlo. Dylan Buys werd door velen als favoriet naar voren geschoven. Buys kende een lastigere kwalificatie maar stormde tijdens de eerste race van een vijfde plaats naar voren en won. Ruben Real del Sarte werd mooi tweede. Kay van Berlo bleef hangen op een derde plek. Ook in de tweede en laatste serie hielf Buys het hoofd koel en kwam als eerste over de streep. Kay van Berlo schoof een plaatsje op en werd tweede. Storm Boer werd derde.

Ook de Rotax Junioren waren er weer bij. Onder hen zaten heel wat kwaliteitsvolle piloten waaronder Dennis Tijs, Rinus van Kalmthout, Eline Chehin en Tom Meijer die allen ook de Rotax Eurochallenge zullen rijden. Maar ook de rest van het veld ging hard. De pole was voor Max Weering. Hij zette een tijd, die bijna twee tienden sneller was dan die van Nick Dunker. Richard Verschoor zette een derde tijd neer. Vooraan was de strijd meteen spannend. Dennis Tijs kwam naar voren en was in gevecht met de rijders voor zich. De TonyKarter ging voorbij aan iedereen die hij op zijn weg tegen kwam en reed solide naar winst. Nick Dunker volgde goed in het spoor en kwam kort op de bumper van Tijs als tweede over de meet. Richard Verschoor luisterde goed naar de tips van monteur Berry Torenvliet en kwam als derde over de streep. De start van race twee liep een stuk heftiger als de eerste. Er werd zoals gewoonlijk weer heel wat geduwd en getrokken. In de eerste bocht werd Rinus van Kalmthout meteen rond gezet. Dennis Tijs profiteerde optimaal en sloeg meteen een gat. Daarachter volgde Richard Verschoor, Nick Dunker en Eline Chehin. Chehin werd op haar beurt achterna gezeten door een jagend treintje wat mooie gevechten op leverde. Vooraan was Dennis Tijs onklopbaar en won, voor Nick Dunker en Richard Verschoor.

dennis_tijs_eindhoven

De Senioren en de Max Olymppisch reden samen hun wedstrijden. In totaal stonden er 13 rijders aan de start. Daar zou normaal ook Sam Schippers bij moeten horen. De sympathieke Nederlander die vanaf nu verder gaat op Gillard klaagde echter van pijn aan de ribben en liet de wintercup aan zich voorbij gaan. Gelukkig was er nog heel wat rijders met het nodige talent aanwezig. Bryan Eerden bijvoorbeeld die naar de pole reed met een miniem verschil op Roy Bakker. De Nederlands kampioen in DD2 bewees ook in de automaten nog steeds snel te zijn! Christian Kuijer werd derde.De Senioren kenden een heftige start met het nodige kunst en vliegwerk. Bryan Eerden ging er meteen vandoor. Denzel Mafait moest vanaf de derde rij komen en ging achter Eerden aan. Het gat leek echter te groot maar toen maakte Eerden een foutje op een nog nat stuk asfalt. Mafait ging er aan voorbij en won voor Eerden en Willem Jan de Loos die het uitstekend deed na een rotslechte kwalificatie. Ook de tweede race werd gewonnen door Denzel Mafait. Eerden moest aan de buitenkant van start gaan en verloor een plaats aan Christian Kuijer. Eerden ging er enkele ronden later weer aan voorbij maar kon Mafait niet meer bedreigen. Eerden werd tweede, Kuijer derde.

bryan_eerden_eindhoven

De KZ2 werd weer een spectaculaire klasse. Milan Dontje pakte de pole voor Rob van de Klok en Maks van Meever. Achttien rijders werden losgelaten voor de start. Die verliep erg chaotisch. Twee rijders vielen stil en stapten uit maar toch gingen de lichten op groen. Dontje kwam goed weg. Van de klok reed wel geteld vijftien meter en moest al voor de eerste rechtse naar de kant met mechanische pech. Na vijf ronden moest ook Milan Dontje naar de kant. Van Meever deed het uitstekend en won voor Tim Berndt en Stefano van Galen die pas aan zijn eerste wedstrijd toe was. In de tweede wedstrijd zette Milan Dontje orde op zaken en reed sterk naar winst. Tim Berndt werd opnieuw tweede. Maks van Meever knap derde.

stefano_van_galen_eindhoven

Nu de laatste wedstrijd afgelopen is, zit ook de wintercup er op. Volgend week start het echte Nederlands kampioenschap van de Chrono al, opnieuw op circuit de Landsard. Zien we dan dezelfde mannen vooraan, komen er nog toppers of vallen er nog andere verrassingen te bespeuren? Je leest het op AUTOSPORT.nl!

 

 

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet