Diversen

Internationaal: Jorrt Pex neemt half weg de finale dag de rol vooraan over van Verstappen.

We zijn halfweg de laatste dag van het openingsweekend van de WSK Euroseries in het Italiaanse La Conca en Jorrit Pex heeft de rol vooraan overgenomen van Max Verstappen. De strijd in de KZ1 zal ongemeen hard worden, net als in de KZ2 waarin Marijn Kremers als vijfde start.

Tekst: Philippe De Roeck

Voor de KZ2 stonden er vandaag nog twee series op het menu. De eerste serie van de dag ging relatief makkelijk naar Max Verstappen. Jorrit Pex werd derde na Jordan Lennox Lamb. De Belgen hadden het wat moeilijker. Jonathan Thonon heeft de snelheid maar pech blijft hem achtervolgen. De ex wereldkampioen moet telkens van achteren komen. Rick Dreezen heeft zijn handen vol om te strijden halverwege het veld, rond een twaalfde positie. De tweede serie begon met een goede start van Verstappen en Pex. Beiden sloegen een gaatje op een jagende Paolo de Conto die het gat groter en groter zag worden. Halverwege de wedstrijd werd ook het gat tussen Verstappen en Pex groter. Max leek af te stevenen op een nieuwe zege tot hij in de fout ging en terugviel tot een zevende plek. Pex won, voor Jordan Lennox Lamb en Paolo de Conto. De pole voor de tweede finale die straks start is voor Europees kampioen Pex, met naast hem Max Verstappen.

In de KZ2 kende Marijn Kremers gisteren een lastigere dag. “De snelheid is er zeker wel, we draaien tijden, vergelijkbaar met de top maar de concurrentie is toch niet te onderschatten” meldde Kremers tegen AUTOSPORT.nl. Kremers start dadelijk de tweede finale van de KZ2 als vijfde. Alles is nog mogelijk en een podium zit er zeker in. De pole was voor Marco Zanchetta, gevolgd door Jan Midrla en Daniele Delli Compagni.

In de KF3 deden Stan Pex en Martijn van Leeuwen het uitstekend. Beiden starten ze vanaf een kansrijke positie.

De finales staan op het punt te beginnen, later op de middag leest u het verslag hiervan op AUTOSPORT.nl. U kan ons ook steeds volgen via de Facebookpagina: AUTOSPORT.nl - Karting

Livebeelden: http://www.wskarting.it/live_streaming.asp?s=WSK_Euro
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet