Diversen

Internationaal: CRG pakt dubbel in KZ1 met dank aan Max Verstappen en Jorrit Pex.

Max Verstappen en Jorrit Pex hebben het vandaag uitstekend gedaan tijdens het openingsweekend van de WSK Euroseries in La Conca. Na de goede kwalificaties van gisteren konden we hopen op mooie resultaten van onze landgenoten en die kwamen er ook.

Tekst: Philippe De Roeck

In de altijd spectaculaire KZ1 schakelklasse stonden er vandaag heel wat races op het programma. Na de series kwamen de Nederlanders meteen vooraan postvatten. Verstappen en Pex waren de snelste van het hele pak en vertrokken samen vanaf de eerste rij voor de eerste finale van dit weekend. Ook in die finale stond er geen maat op het CRG duo. Pex nam kopstart, Verstappen dook achter zijn goede vriend aan en wist hem te verschalken. Verstappen won voor Pex en Paolo de Conto. Rick Dreezen finishte buiten de top 10 als dertiende. Sinan van der Raad werd achttiende en Dylan Davies 22e. Jonathan Thonon werd laatste nadat de Belg af te rekenen kreeg met mechanische pech.

Marijn Kremers stond gisteren na de kwalificaties iet wat verrassend te pronken op een derde plek in de KZ2. Tijdens de series van vandaag viel de AVG rijder wat terug tot een tiende plek. Vooraan was Francesco Celenta opnieuw de snelste nadat de Italiaan gisteren ook de pole pakte. Riccardo Negro werd derde, Marco Zanchetta derde en zo kregen we een volledig Italiaanse top drie na de series.

Tijdens de finale van vandaag viel Celenta terug. Riccardo Negro bleef wel vooraan mee strijden en pakte de winst. Jan Midrla werd tweede voor Marco Zanchetta.

In de KF2 geen Nederlanders, wel Sebastien Bailly die zich als 32e kwalificeerde voor de prefinale van morgen.

Martijn van Leeuwen en Stan Pex zijn de twee Nederlanders in de KF3. Beiden moesten ze van het middenveld starten in de series. De twee heren kregen wat af te rekenen pech maar konden toch hun snelheid tonen. Dat leidde tot een 23e plaats voor Martijn van Leeuwen en een dertigste plaats voor Stan Pex.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet