Diversen

Internationaal: Kremers en Verstappen kwalificeren vooraan in La Conca. Waar is Michael Schumacher?

De WSK Euroseries zijn dit weekend aan hun eerste wedstrijd van het seizoen toe. Op het mooie circuit van La Conca komt de internationale top in actie. De KF2,KF3,KZ2 en KZ1 zitten ook dit weekend boordevol met jong talent. Vandaag stonden de kwalificaties op het programma. Wat deden de Nederlanders en Belgen, maar vooral waar is Michael Schumacher?

Tekst: Philippe De Roeck

De KF3 zijn de junioren van het veld. Zij werkten als eerste hun kwalificaties af. Lando Norris was de snelste van het pak en reed naar pole position. Leonardo Pulcinni en Leonardo Lorandi werden tweede en derde. Martijn van Leeuwen is de eerste Nederlander op P17. Stan Pex werd 33e.

Geen Nederlanders in de KF2, de snelste klasse onder de automaten. Wel een Belg, Sebastien Bailly die zich als 38e kwalificeerde. Vooraan was de strijd spannend. De top 10 van de eerste kwalificatie reeks mocht door naar de Super Pole. Hierin was Illot Callum te snelste. De Britt was in de KF3 al uitermate snel en ook in de KF2 klasse gaat het goed met Callum. Martin Kodric reed naar een tweede tijd voor de altijd snelle Nicklas Nielsen.

Als voorlaatste was de KZ2 aan de beurt. Marijn Kremers was hierin een kandidaat voor een startplek in de top vijf. Dat lukte de Nederlander ook. Kremers stuurde zijn Birel naar een knappe derde startplek. De pole ging naar thuis rijder Francesco Celenta. De Zanardi rijder was Riccardo Negro en Marijn Kremers net te snel af.

Grote ster van dit weekend zou Michael Schumacher worden. De zevenvoudige wereldkampioen Formule 1, stond ingeschreven voor deze wedstrijd. De 47 Duitser was vandaag echter niet meer te bespeuren in de kart. Schumacher zijn terugkeer wordt dus nog even uitgesteld. Misschien kon Schumacher niet aan tippen aan de tijden van onze talenten Jorrit Pex, Max Verstappen of Rick Dreezen? Goed mogelijk want het ging er behoorlijk hard aan toe tijdens de kwalificaties een half uurtje geleden. Tijdens de tien minuten durende kwalificatie moesten onze landgenoten vol aan de bak om een plekje vooraan te versieren. Max Verstappen is in bloed vorm en stond een tijdje bovenaan de tabel. Maar toen kwam Fabian Federer met een tijd naar voren waar niemand nog onder kon. Charles Leclerq ging nog onder de tijd van Verstappen door waardoor de Fransman tweede werd. Verstappen start als derde. De tweede startrij is volledig Nederlands, want Europees kampioen KZ1 Jorrit Pex start als vierde. Op de vierde start rij staan de Belgen Jonathan Thonon en Rick Dreezen. Thonon, die in 2011 wereldkampioen werd in Genk is aan de eerste wedstrijd van het seizoen toe en doet dat nog steeds op zijn geliefde CRG. Rick Dreezen kwalificeerde zich net achter Thonon als negende. De snelle Belg werd vorig jaar vice kampioen in de WSK Euroseries, misschien doet hij dit jaar net één plaatsje beter.  Het laatste duo vinden we op P24 en P25. Dat zijn Sinan van der Raad en Dylan Davies. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet