Diversen

Internationaal: Landgenoten vinden de weg naar voren tijdens Wintercup in Campillos

In Campillos zijn vandaag de startposities voor de prefinale van morgen uitgedeeld. Tijdens de series moesten de rijders alles geven om nog enkele plaatsjes te winnen en zo een mooie startplek voor morgen te versieren. Lars Lamborelle kon tot een sterke vierde plek rijden en ook Xen de Ruwe vond de weg naar voren.

Tekst: Philippe De Roeck

Heel wat Nederlandse inbreng bij de senioren. Gisteren waren Dennis Tijs en Lars Lamborelle al enorm snel en vandaag gingen ze gewoon verder. De top drie ging wel naar buitenlandse rijders met Josh Price als snelste van de dag, gevolgd door Sena Sakaguchi en Connor Hall. Op plek vier hebben we Lars Lamborelle die mooie series reed. Dennis Tijs volgt uitstekend op een achtste plek. Ook Rinus van Kalmthout heeft plaatsen kunnen winnen en start als dertiende. Lorenzo van Riet mag morgen als zestiende starten. Richard Verschoor werd twintigste, Wietske Visser 29e en Eline Chehin 31e

In de Senior Max waren meer als genoeg toppers aanwezig. Ondanks het wegvallen van Shaun Slavin en Sean Babbignton richting de DD2 blijft het niveau erg hoog. James Singleton wist één van de drie series te winnen. Daarnaast werd hij twee keer tweede en dat is voldoende voor de pole. Jiri Froman reed gisteren de snelste tijd. Vandaag reed hij twee sterke series en werd hij tweede. Wereldkampioen Charlie Eastwood vertrekt als derde. Sam Schippers moet als 22e aan de slag!

De drie landgenoten in de DD2, Xen de Ruwe, Christophe Raymakers en Meindert van Buuren hadden gisteren zware kwalificaties achter de rug. De Ruwe mocht van de wedstrijdleiding niet aan de kwalificaties deelnemen wegens Formula K tape op de radiator. Als laatste moest de Ruwe vandaag van start maar reed erg mooie series die hem tot een vijfde plek brachten. Meindert van Buuren kon opklimmen tot een dertiende plaats. Christophe Raymakers had de nodige problemen tijdens de kwalificaties gisteren. Ook vandaag had de Belg een lastige dag en werd hij zestiende.  Vooraan ging Sean Babbington weer loeihard, won de drie series en start de prefinale morgen als eerste. Haralds Garkaklis start naast de Britt op de eerste rij. Lucas Orrock vertrekt morgen als derde.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet