Diversen

Internationaal: Sterke Junioren in Campillos, DD2'ers wachten zware dag.

Dit weekend wordt in Campillos de Rotax Wintercup gehouden. Vandaag was een eerste belangrijke dag op Spaanse bodem want er stonden kwalificaties op het menu. Heel wat Nederlanders doen mee dit weekend maar een poleposition kon niet worden toegewezen aan één van onze favorieten.

Tekst: Philippe De Roeck

Dennis Tijs en Lars Lamborelle waren volop in strijd om de pole deze middag. Het werd een spannende kwalificaties sessie waarbij de Nederlanders respectievelijk vierde en vijfde werden. De poleposition gaat naar Senna Sakaguchi voor Josh Price en Jai Niijar. Rinus van Kalmthout kwam een halve seconde te kort en kwalificeerde zich als vijftiende. Lorenzo van Riet uit de stal van de familie Torenvliet zette een negentiende tijd neer. Eline Chehnin en Wietske Visser kwamen elkaar tegen op P23 en P24. Richard Verschoor sluit het Nederlandse rijtje met een 28e tijd op 32 deelnemers.

James Singleton is de snelste man bij de Rotax Senioren. Hij gaat de Tsjech Jari Forman vooraf. Europees- en Wereldkampioen bij de Junioren, Harry Webb volgde met een derde tijd.

In de Rotax DD2 vinden we Sean Babbington vooraan terug. De Europese kampioen van de Senioren ging Haralds Garkaklis en Alexandre Finkelstein vooraf. Christophe Raymakers kon de zaken nog enigszins beperken met een dertiende tijd, terwijl Xen de Ruwe niet aan de bak kwam in de kwalificaties. Meindert van Buuren reed een vijftiende tijd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet