Diversen

Internationaal: Eerste Internationale afspraak tijdens Rotax Wintercup in Campillos.

rgmmc_salbris_junioren De Rotax karavaan is op weg naar het Spaanse Campillos. Zoals ieder jaar, gaan teams, rijders en monteurs richting de Spaanse zon voor de eerste afspraak van het Europees kampioenschap karting. Deze wedstrijd staat volledig los van het officiële Europees kampioenschap, de Rotax Eurochallenge, dat binnen enkele weken van start gaat. Toch is de wedstrijd van komend weekend een uitstekende manier om het materiaal en de concurrentie een eerste keer uitvoerig te testen in wedstrijd condities.

Tekst: Philippe De Roeck Foto’s: Michael Melis

Heel wat Nederlanders en enkele Belgen trekken richting het mooie circuit nabij Malaga. Sinds vorig seizoen zijn er wat landgenoten gestopt in de Rotax klassen waaronder Janneau Esmeijer en Pepijn Steeman. Anderen hebben dan weer de sprong naar het Rotax geweld gemaakt waaronder Wietske Visser, Rinus van Kalmthout en heel wat andere talenten die Nederland rijk is.

In de Rotax Junioren vinden we maarliefst zeven Nederlanders terug. Ervaren rotten als Lars Lamborelle (Gillard)  en Dennis Tijs (FA) zijn wederom aanwezig tijdens de wintercup. Verder zijn er ook wat nieuwkomers. Wietske Visser (TonyKart), Richard Verschoor (TonyKart), Rinus van Kalmthout (FA) en Eline Chenin (FA) zijn de overige landgenoten in de Rotax Junioren.

Geen Nederlanders en Belgen bij de Rotax Senioren. Talent is er wel in overvloed met kleppers als James Singleton (OTK), Philip Morin (FA), Ed Brand (Intrepid) en Harisson Scott (TonyKart) en Europees en Wereldkampioen in de Rotax Junioren Harry Webb.start_rgmmc

Niet enkel de automaten maar ook de DD2’s zijn opnieuw welkom op Spaanse bodem. Ook hier aan talent geen gebrek. België zendt twee toppers uit. Xen de Ruwe (FK), de man die eigenlijk wereldkampioen had moeten worden in Portimao en Christophe Raymakers (Gillard) die al verschillende keren uitkwam voor België tijdens de GrandFinals en dit jaar terug actief is beginnen karten. Verder vinden we  ook Mika Laioh (TonyKart) en Haralds Garkaklis (Gillard) terug. Ook hebben enkele Senioren de overstap naar de DD2 gemaakt, en dat zijn niet de minsten. Europees kampioen Sean Babbington (FA), Alexander Finkelstein (TonyKart), Shaun Slavin (Intrepid) en Barrie Pullinger (FA) zijn stuk voor stuk talenten die het de Ruwe, Raymakers en Meindert van Buuren knap lastig kunnen maken. Van Buuren komt uit op een TopKart ter voorbereiding van zijn seizoen in de autosport.rgmmc_salbris_ben_cooper

De meeste van onze talenten zijn reeds aangekomen in Campillos. De komende dagen kan de tent worden opgebouwd en het materiaal worden klaar gemaakt voor de kwalificaties op vrijdag. Zaterdag zijn er dan de series voor de start opstelling van de prefinale. De prefinale is er op zondag. De winnaar hiervan heeft de pole voor de grote finale later op die dag in handen.

 

AUTOSPORT.nl houdt zijn trouwe fans op de hoogte en brengt vanaf vrijdag verslag uit!

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet