Chrono NK 2-takt

Chrono: Seizoen van start tijdens Chrono Winter Serie in Berghem

vansplunteren_berghem

Ook in Nederland werd vandaag het startschot gegeven van het nieuwe kart seizoen. Op de uitdagende maar ijskoude baan in Berghem stond de Chrono Karting Open Winter Serie op het programma. In zeven race klasses, waar onder de spectaculaire KZ2 schakel klasse werd er gestreden voor de winst. Senna Walstijn, Beau Heijmans, Dylan Buys, Dennis Tijs, Niels Nipperus, Bryan Eerden, Henk van Ginkel en Finn Kooijman zijn de eerste winnaars van 2013.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto’s: Michael Melis

Beau Heijmans pakte de pole bij de MicroMax/Mini serie. Dennis Kramp en Lucas den Hertog reden naar een tweede en derde tijd. Om 13u40 ging de eerste wedstrijd van 2013 van start. Opnieuw was Beau Heijmans een van de snelste op de baan. Hij greep de winst met ruim anderhalve seconde voorsprong op Dennis Kramp. Beau Braster werd derde. Tijdens de laatste finale kwam Senna Walstijn naar voren. Met een naam als die van ‘werelds grootste autosport legende  kon er nog maar weinig mis lopen. Walstijn pakte dan ook overtuigend de winst ten koste van Jarno Versluis en Mike van Vugt. De dagwinst in de MicroMax was voor Senna Walstijn, in de MiniSerie ging Beau Heijmans met de grootste beker naar huis.

walstijn_berghem

De volgende klasse op het programma was de MiniMax. Van de veertien deelnemers was Dylan Buys de snelste tijdens de kwalificatie in de ochtend. Ruben Real del Sarte reed naar een tweede tijd. Sanne van Wagensveld zette de derde tijd op de klokken. Tijdens de eerste wedstrijd behield Buys zijn pole en hij stond deze niet meer af en de eerste winst was binnen. Sanne van Wagensveld maakte het Buys knap lastig maar werd tweede, voor Ruben Real del Sarte. Buys scoorde een drie op drie door ook de laatste wedstrijd van de dag op zijn naam te schrijven. De Nederlander scoorde een full house met winst in race twee, voor Sanne van Wagensveld. Glenn van Berlo kwam tot een derde plek. De dagwinst was uiteraard voor Dylan Buys. Sanne van Wagensveld werd mooi tweede, Glenn van Berlo haalde een derde plek in de totaal uitslag.
wagensveld_berghem

Ook de Junioren waren er weer bij dit weekend. Dennis Tijs is in bloedvorm na zijn winst afgelopen weekend in Campillos ter voorbereiding van de RGMMC Wintercup van volgend weekend. Niet enkel op Spaanse bodem is de FA rijder snel, ook in Nederland weet hij nog aardig de weg. Tijs gaf  Nick Dunker en Aaron Valster het nakijken. Elf Junioren werden losgelaten over het circuit van Berghem. Tijs vetrok vanaf de pole en ook na 13 rondjes reed de Nederlander nog steeds vooraan. Nick Dunker werd tweede, Aaron Valster zette de TonyKart op P3.  Net zoals Dylan Buys scoorde ook Dennis Tijs een hattrick. Ook in de laatste wedstrijd was Tijs niet te stoppen. Dunker werd weer tweede, Max Vaskovich werd derde. De dagwinst was logischer wijze voor Dennis Tijs. Nick Dunker mocht naast Tijs op het podium net zoals Max Vaskovich.

De inschrijvingen voor het Chrono kampioenschap in de Senioren stromen binnen na de stunt van Arthur Dontje. Ook vandaag stond de enorm populaire Max Senioren klasse op het menu. Van de vijftien deelnemers reed Bryan Eerden naar de pole position. Sam Schippers volgde hem op de voet, net zoals Willem Jan de Loos. Bryan Eerden wist zijn pole position te behouden en pakte de volle winst. Willem Jan de Loos schoof een plekje op, Denzel Mafait werd derde. Ook in de laatste wedstrijd was Eerden niet te stoppen. De Gillard rijder won opnieuw. Martin Mortensen werd tweede, Denzel Mafait derde. Eerden haalde het dagtotaal binnen en dat ten koste van Martin Mortensen en Denzel Mafait. In de Max Olympisch ging Niels Nipperus met de winst naar huis. Rick van Dranen werd tweede, Roel Jonker derde.

paauwe_berghem

De KZ2 moest voor het nodige spektakel zorgen. Voor de eerste wedstrijd van het seizoen bestond het relatief klein veld uit elf deelnemers. Toch tekende het nodige talent present waaronder Arjan Kievitsbosch, Menno Paauwe en Joey van Splunteren. Ook waren er heel wat nieuwkomers met namen als Finn Kooijman, Pepijn Steeman en Jordi van Moorsel die de Rotax klassen vaarwel hebben gezegd. Arjan Kievitsbosch zette tijdens de kwalificaties de snelste tijd neer. Joey van Splunteren en Menno Paauwe reden naar een tweede en derde tijd. Kievitsboch won de eerste wedstrijd. Menno Paauwe schoof een plekje op en werd tweede. Finn Kooijman kwam de top drie binnen en werd derde. Tijdens de tweede en laatste wedstrijd van de dag moest Kievitsbosch de kart na drie ronden aan de kant zetten. De dagwinst werd nu onmogelijk voor de RK rijder. Vooraan bewees Finn Kooijman zijn snelheid door na 17 ronden als eerste voorbij het zwart-wit geblokt te vliegen. Nick Waare deed een goede zaak en werd tweede. Henk van Ginkel was de man op P3. De dagwinst was voor Finn Kooijman, Nick Waare werd tweede dankzij zijn goede prestatie van race twee. Menno Paauwe reed twee constante wedstrijden en dat werd beloond met een derde plek in de einduitslag. 

waare_berghem

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet