WSK

Internationaal: Max Verstappen domineert WSK Masterseries in La Conca

De WSK Masterseries waren dit weekend aan hun eerste wedstrijdweekend toe. Plaats van handeling was de populaire baan in La Conca, helemaal in de hak van Italië. Max Verstappen was in de KZ2 ongenaakbaar en pakte knappe zeges in een KZ2 veld met heel wat Nederlandse inbreng. 

Tekst: Philippe De Roeck

Op vrijdag zette Verstappen al de snelste tijd neer tijdens de kwalificaties. Met een tijd van 45.43 was hij de snelste van het hele pak. Bas Lammers was de eerst volgende Nederlander op twaalf. Jorrit Pex zette een 15e tijd neer. Jules Szymkowiak en Sinan van der Raad werden 22e en 23e. Ook tijdens de series op zaterdag bleef Verstappen maar winnen. Ben Hanley werd twee keer tweede, Fabian Federer derde. Lammers en Pex kwamen naar voren en mochten de finale van een zesde en zevende plek starten. Sinan van der Raad werd 20e, Symkowiak 21e. Ook de finale op zaterdag werd gewonnen door Verstappen. Opnieuw werden Ben Hanley en Fabian Federer tweede en derde. Lammers schoof op tot een vierde plek.

De series op zondag brachten weinig verrassing. Verstappen, Verstappen en nog eens Verstappen domineerde de laatste racedag. Tijdens de series boekte de Nederlander opnieuw twee zeges waardoor hij de finale als eerste mocht starten. Riccardo Negro werd tweede voor Patrik Hajek. Pex mocht als vijfde starten, Lammers als zevende en Sinan van der Raad als negende. Jules Szymkowiak moest als 23e starten. De laatste finale van het weekend werd wederom gewonnen door Verstappen die geen één keer geklopt werd dit weekend. Jorrit Pex werd mooi vijfde. Bas Lammers en Sinan van der Raad waren iets verderop te vinden in de uitslagen. Zij werden 22e en 23e. Jules Szymkowiak werd 32e.

Martijn van Leeuwen en Stan Pex zochten elkaar op tijdens de kwalificatie van de KF3. Van Leeuwen werd 22e, Pex 23e. De series verliepen goed voor het Zanardi duo want van Leeuwen klom op tot een 12e plek, Stan Pex  werd 21e. Pex kon zich niet plaatsen voor de finale, van Leeuwen kon dat wel en werd opnieuw twaalfde.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet