Diversen

Internationaal: Duits kampioenschap kent in 2013 opnieuw ijzersterk deelnemersveld.

dkmampfing12617165 Het Duits kampioenschap karting is misschien wel het meest populaire kampioenschap van allemaal. Een goede organisatie, leuke banen en een aangename sfeer zullen ook in 2013 weer voor een mooi kampioenschap zorgen. De inschrijvingen zijn ondertussen geopend!
Tekst: Philippe De Roeck  Foto’s: Michael Melis

De Nederlanders voelen zich thuis in de Deutsche Kart Meisterschaft. De Belg Rick Dreezen pakte de Duitse titel drie jaar op rij. Sinds enkele jaren is Jorrit Pex de te kloppen man in de KZ2. De kampioen van 2012 zal ook dit jaar weer aan de start staan. Naast Pex vonden we nog een hele boel andere Nederlandse toppers terug in de voorlopige deelnemers lijst van de KZ2. Ook op internationaal vlak blijft het DKM een populair kampioenschap. Heel wat Europese toppers, waaronder Arnaud Kozlinski vinden we al terug!


dkmgenk121014144

Niet enkel in de KZ2 maar ook in de KF2 en KF3 kan het DKM rekenen op een ijzersterk deelnemers veld. Vorig jaar maakten Marijn Kremers en Martijn van Leeuwen al het mooie weer bij de KF3 Junioren. Kremers is ondertussen overgestapt naar AVG Racing en zal verder gaan op Birel in de KZ. Toch blijft er genoeg concurrentie over binnen de KF3. Duitsland heeft heel wat goede rijders en dat zal ook dit jaar weer blijken.

dkmampfing12617178
Het Deutsche Kart Meisterschaft kan ook dit jaar weer rekenen op een mooie kalender met vier Duitse banen en de traditionele afsluiter op Karting Genk, niet ver van de Duitse grens. Tijdens het weekend van 12- 14 april worden de rijders de eerste keer losgelaten op het circuit van Ampfing. Een kleine maand later trekt het DKM naar Wackersdorf, op 3,4 en 5 mei. Belangrijk, want hier gaat ook de eerste manche van het Europees kampioenschap KZ door, wellicht zullen heel wat extra toppers inschrijven voor deze DKM wedstrijd. Van 12 tot 14 juni vinden we het DKM terug in Kerpen. We zijn dan halfweg het seizoen. De laatste wedstrijd op Duitse bodem is die in Hahn van 16 tot 18 augustus. In Genk staat de laatste wedstrijd op het programma op 13 oktober.
dkmwackersdorf120526454
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet