Diversen

Internationaal: Pech staat goede resultaten Schippers en de Ruwe in de weg

fwt13-588x578

Het Amerikaanse avontuur zit er op. Sam Schippers en Xen de Ruwe werkten hun eerste wedstrijd van het seizoen af tijdens de Florida Winter Tour. Met sterke ambities trokken beide heren naar Florida maar pech en omstandigheden maakte er geen makkelijke week van.

Tekst: Philippe De Roeck

Voor Sam Schippers werd het een unieke ervaring, samen met Ton Vink werd de OT1 voor de eerste keer los gelaten. Op zaterdag kende Schippers de nodige tegenslag. Op zondag liep het al iets beter. Tijdens de prefinale kon Schippers zijn ware snelheid weer laten zien. De Nederlander reed naar een fantastische tweede plek en moest enkel Oliver Askex voorlaten. De finale enkele uren later, draaide dan weer heel anders uit. Vertrokken van op een tweede plek liep het helemaal mis en Schippers viel uit. Einde van een Amerikaans avontuur waarin de Nederlander zeker zijn snelheid toonde!

Ook Xen de Ruwe kreeg af te rekenen met de nodige problemen. Tijdens de trainingen reed hij een motor stuk maar op zaterdag werd de Belg tijdens twee mooie races twee keer vijfde. In de prefinale op zondag. Ging de Ruwe aardig mee tot een fout hem tot opgave dwong. De FK rijder moest de finale als 12e starten. In die finale vond de Ruwe de weg terug naar voren en werd hij vijfde, zijn beste resultaat van het weekend.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet