Diversen

Internationaal; De Ruwe mee voorin, pechdag voor Schippers

De eerste wedstrijddag zit er op in Florida. Er werd gisteren een prefinale en finale afgewerkt. De dag begon wederom met een zonnetje maar de regen bleef toch niet uit. Tijdens de prefinale van de Junioren kwam de rode vlag naar buiten en werd de planning wat in de war gestuurd.

Tekst: Philippe De Roeck

In de Rotax Senioren staat Sam Schippers aan de start. De jonge Nederlander deed het tot nog toe voortreffelijk op het nieuwe OT1chassis. Een goede kwalificatie en snelste tijd in de warm up gisteren ochtend plaatselijke tijd deden het beste vermoeden. De prefinale liep echter niet zoals het hoorde. Schippers mocht als vijfde starten maar viel plekje per plekje terug naar een twaalfde plaats. “Vooral de manier waarop ze hier rijden is totaal anders dan we gewoon zijn” Aldus Sam Schippers. Voor de finale moest Schippers dus als twaalfde uit de startblokken maar in de opwarm ronde liep het al helemaal fout. De motor draaide niet voldoende toeren en gaf geen power. Schippers kwam terug binnen en de race was over. Een defecte bougie was de oorzaak.

In de DD2 verliep het Xen de Ruwe heel wat beter. De Belg kwalificeerde zich als derde. In de prefinale moest de Ruwe de winst laten aan wereldkampioen Ben Cooper. De Ruwe kwam als vijfde over de streep en dat was ook in de finale het geval.

Vandaag staan er opnieuw een prefinale en finale op het programma. We hopen dat voor Schippers de problemen zijn opgelost en dat hij terug vooraan kan meestrijden en dat de Ruwe die laatste paar  tienden uit de FK kan halen om het Cooper aardig lastig te maken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet