Diversen

Internationaal: Xen de Ruwe en Sam Schippers trekken naar Amerika voor Florida Wintertour

fwt13-588x578

Terwijl de winter het in België en Nederland voor het zeggen heeft, gaan alle remmen los in Amerika. Daar zal dit weekend, het Amerikaans kampioenschap karting van start gaan. Op zich niets bijzonders maar ook twee landgenoten trekken naar Florida voor een test in zomerse condities.

Tekst: Philippe De Roeck

De thermometer slaat 25 graden in Florida! Totaal andere omstandigheden dan -5 en een laag sneeuw in de lage landen. Dat hebben Sam Schippers en Xen de Ruwe goed begrepen. Beide heren werken de eerste wedstrijd van het jaar aan de andere kant van de Atlantische oceaan af.

Voor Sam Schippers zal het een totaal nieuwe ervaring worden. Florida is een nieuwe baan, de Rotax Senioren zijn een nieuwe klasse waarin hij tot op heden enkel in getraind had en het nieuwe OTK kart chassis zal zijn snelheid nog moeten bewijzen.

We zijn benieuwd wat de Ruwe en Schippers in hun mars hebben. Beiden zijn ondertussen op weg naar de ruim één kilometer lange baan in Florida, waar vanaf woensdag de trainingen beginnen, gevolgd door de chrono’s op vrijdag, series op zaterdag en finales op zondag.

 

AUTOSPORT.nl houdt u op de hoogte!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet