Diversen

Diversen: Laatste jaar Junioren voor Lars Lamborelle bij Team DFK

lamborelle_defeyter Lars Lamborelle heeft de plannen voor 2013 rond. Na de Rotax Grand Finals in Portimao, waar Lamborelle het zeker niet slecht deed, kwamen de gesprekken op gang. Op het BMC jaarfeest zaterdag avond werd de deal helemaal beklonken. Lars Lamborelle verlaat Team TKP en trekt naar het Gillard team van Tim de Feyter.

Tekst; Philippe De Roeck Foto: Lars Lamborelle

Na een sterk seizoen in 2012 was er wat twijfel over wat er te gebeuren stond. “We hebben echt alle opties open gehouden. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken en dat hebben we nu gedaan!” Team TKP stopt met het verdelen van Intrepid en gaat verder op Fernando Alonso. Toch is de voorkeur naar Gillard gegaan. “Team DFK is erg professioneel” vertelt Lars Lamborelle tegenover AUTOSPORT.nl. “Ze hebben de BMC titel bij de Junioren binnengehaald met Pepijn Steeman. Het is nu aan mij om te bewijzen dat wij dat ook kunnen.’

De stap naar de Rotax Senioren maakt Lamborelle nog niet. “We gaan nog één jaartje alles op alles zetten in de Rotax Junioren. Het zal weer even wennen zijn maar we hopen er wel meteen te staan. Net zoals vorig jaar zullen we ook volgend jaar de Belgian Max Challenge, de Belgian New Leading series en de Rotax Eurochallenge rijden. Hopelijk staan we ook volgend jaar aan de start van de GrandFinals in de Verenigde Staten!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet