Diversen

Diversen: Pepijn Steeman verlaat DFK en gaat verder in de KZ2

pepijn_steeman De voorbereidingen voor het volgende seizoen zijn in volle gang. Iedereen probeert nog wat te testen met het nieuwe materiaal. Voor Pepijn Steeman zal de aanpassing een stukje groter zijn. De Nederlander die de BMC titel in de Rotax Junior Max binnenhaalde staat volgend jaar aan de start achter het stuur van een CRG in de KZ2.

Tekst en Foto’s: Philippe De Roeck

“Tijd voor iets anders” verklaar Pepijn Steeman tegenover AUTOSPORT.nl, gisteren op karting Genk. Daar werkte Steeman zijn eerste test af in een KZ2. “Ik hou van een uitdaging en je kan wel zeggen dat de schakelkarts een uitdaging zijn.” Na een productieve dag vol trainen in zowel natte als droge condities kwam Steeman steeds met een brede glimlach uit het zwarte CRG gevaarte. “Het is gewoon super vet om KZ2 te rijden. Ik heb lang in de automaten gereden. We zijn BMC kampioen geworden dit jaar maar een overstap naar de Rotax Senioren zagen we niet zitten. Ik heb een een keer gereden in de Senior Max van Nicolas Claes. Opzich ging dat niet verkeerd, de voorrem was erg leuk om uit te testen maar dit is zo veel vetter!”

Steeman toonde zich al meteen erg snel in de kart. Het schakelen liep erg vlot. “Na een paar rondjes had ik het rijden al door. Steeds probeerde ik wat harder te gaan en dat lukte aardig. We hebben uiteraard nog niet alles uit het chassis en motor gehaald maar het ziet er allemaal veel belovend uit!

steeman_pepijn Pepijn Steeman zal onderdak vinden in de tent van Erwin van de Veen van Kart Support. Samen zullen ze het Duits kampioenschap rijden. Ook gaat hij de strijd aan met de Europese top tijdens het Europees kampioenschap!

Naast Steeman zal ook Finn Kooijman deel uitmaken van het team. Kooijman zal dezelfde wedstrijden rijden. “Finn en ik zijn goede vrienden, we kijken er beide naar uit om samen de circuits onveilig te maken en een paar mooie klasseringen binnen te halen in 2013!”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet