Diversen

Diversen: Max Timmermans tekent fabriekscontract voor Maranello

timmermans_maranello Het Belgische talent Max Timmermans maakt een grote sprong in zijn kart carrière. Timmermans reed een ijzersterk eerste seizoen bij de Rotax Junioren en rijdt in 2013 voor het EGP-Maranello Fabrieksteam!

Tekst: Philippe De Roeck Foto: Max Timmermans

De afgelopen weken is het allemaal snel gegaan voor de Antwerpenaar, vertelt vader Rudy Timmermans tegenover AUTOSPORT.nl.Tijdens de Maranello Days in Lonato, werd Max al snel opgemerkt door de mensen van het fabriek.  Door de supersnelle rondetijden en het strak rijden zowel van Max als Dries Vanthoor werd Maranello al snel duidelijk dat dit het ideale duo is om in 2013 de Maranello kleuren te verdedigen.  Max had dan in een mum van tijd zijn contract voor 2013 op zak!

Na het tekenen van het fabriekscontract voor Maranello komt er een einde aan de samenwerking met Formula K Europe. “We hebben een ontzettend leuke tijd gehad met de familie Blom waarbij we erg veel geleerd hebben. Helaas moet je soms keuzes maken. Ditmaal kwam er een voorstel wat eigenlijk niet te weigeren was. We hebben dan besloten om de samenwerking met FormulaK stop te zetten ondanks een erg leerrijk eerste seizoen in de Rotax Junioren” Volgend seizoen gaat Max Timmermans zijn tweede jaar in de Rotax Junioren in. Dit eerste seizoen verliep al buitengewoon goed. Tussen rijders met pakken meer ervaring wist Timmermans aardig zijn mannetje te staan wat resulteerde in een mooie gedeelde tweede plaats in de Belgian Max Challenge. Benieuwd wat er volgend jaar allemaal te gebeuren staat. Timmermans zal aan de start verschijnen van de BNL, de BMC en de Rotax Eurochallenge!

Weldra zal EGP en Maranello Kart alle namen bekend maken voor zowel de nationale als de internationale wedstrijden!  Max krijgt er zeker een paar toppers als teammaten bij!  Wordt vervolgd!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet