Diversen

Internationaal Karting Genk ontvangt EK KZ1 en KZ2 in 2013

wk_genk_1

Afgelopen week werd de nieuwe internationale kartkalender voorgesteld.Er is opnieuw goed nieuws voor Karting Genk dat zowel de WSK Euroseries als de laatste ronde van het Europees kampioenschap KZ1 en KZ2 mag ontvangen. Na een succesvolle World Cup in 2011 zijn dit opnieuw twee hoogwaardige kampioenschappen  die op het programma staan!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Het Europees kampioenschap KZ1 en KZ2 zal dit jaar uit twee wedstrijden bestaan. De eerste ronde gaat door in Wackersdorf op 18 en 19 mei. Echter is het ook mogelijk dat Wackersdorf zal gewisseld worden met Alcainz in Spanje. Wel weet de organisatie dat de tweede en laatste ronde plaats zal vinden in Genk op 6 en 7 juli.

Voor het Europees kampioenschap KF twijfelt men ook nog tussen Wackersdorf en Alcainz. Wel is zeker dat de eerste ronde plaats zal vinden op 15 en 16 juni. Ook dit kampioenschap bestaat uit twee ronden waarbij de beslissing zal vallen in het Zweedse Kristianstad op 20 en 21 juli.

Nadat het Engelse PF International circuit vorig jaar het Europees kampioenschap KF ontving, mag het nu het Wereldkampioenschap voor diezelfde klasse organiseren. De WorldCup zal uit één weekend bestaan dat doorgaat op 31 augustus en 1 september. Ook voor de KZ1 en KZ2 zal het Wereldkampioenschap uit één meeting bestaan die doorgaat in het weekend van 14 en 15 september in het Franse Varennes.

Voor de regelmatigheidkampioenschappen is de kalender ook al bekend. De WSK Euroseries met Jorrit Pex als winnaar dit jaar, zullen ook in 2013 opnieuw doorgang vinden.

De kickoff is in La Conca op 2 en 3 maart. Daarna volgen Zuera (23-24 maart) en Sarno (20-21 april) waarna de WSK karavaan richting België trekt voor de laatste meeting in Genk op 1 en 2 juni. De WSK Masterseries gaan ook over vier wedstrijd weekends. Dit kampioenschap zal rijden op La Conca (2 en 3 februari), Sarno (6 en 7 april), Venise (4 en 5 mei) en Castelleto (13 en 14 juli)

De afsluiter van de internationale wedstrijden is de WSK Final Cup op 2 en 3 november!

cikwkgenk110902127
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet