Diversen

Internationaal: Esmeijer en De Ruwe winnen International Open.

De Rotax International Open staat al enkele jaren bekend als seizoensafsluiter van het Europees Rotax karting kampioenschap. Met de World Finals eind november in het vooruitzicht kon er in Zuera aardig wat data bij elkaar geraapt worden om optimaal aan de start te komen in Portimao. Vrijdag ging Janneau Esmeijer er al met de pole vandoor. Gisteren kwam ook Xen de Ruwe daarbij door de pole te pakken in de DD2. Vandaag stonden de finales op het programma!

Tekst: Philippe De Roeck

Er stond geen maat op Janneau Esmeijer. De Nederlander verscheen aan de start op een TonyKart en de combinatie Esmeijer-TonyKart blijkt te werken. De finale werd overtuigend gewonnen door de Nederlander die zo opnieuw een ticket voor de WorldFinals te pakken had! Thomas Preining kwam de hele week in de buurt van Esmeijer maar ook vandaag moest de Oostenrijker genoegen nemen met een tweede plek. Ryan Anderton kwam als derde over de streep in de finale. Lars Lamborelle bewees dat je met een Intrepid nog steeds top tien kan rijden, getuige zijn mooie zevende plek. Tom Meijer werd negende. Deniz Beckers ging niet vanstart.

Vanaf vrijdag al was James Singleton snel onderweg bij de Senioren. Vandaag won hij de finale bij de Senioren ten koste van Harry Webb die dit jaar nog de Europese titel pakte bij de Rotax Junioren. Philip Morin werd derde. Eén Nederlander aan de start deze week, Dave Blom. De Formula K rijder pakte een erg mooie vierde plaats!

Ook Xen de Ruwe blijkt nog steeds in goede vorm. De Belgische DD2 rijder was vandaag de snelste in Zuera. Patrick Pearce parkeerde de TonyKart op een tweede plek. Shaun Slavin werd derde.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet