Diversen

Internationaal: KeijzerRacing wint BridgestoneCup

keijzerracing_kerpen1

Na een succesvolle finale van het Duits Kampioenschap karting kon Keijzer een week later opnieuw een succes vieren. Tijdens de finale van de Bridgestone Cup in Kerpen ging Keizer er met een dubbel podium vandoor in de KF3  dankzij Martijn van Leeuwen en David Beckmann. In de KF2 kwam Joey Elkerbout aan de start. Ook hij kan tevreden terugblikken op een geslaagd weekend.

Tekst: KeijzerRacing Foto’s: Michael Melis

De tijd gaat snel voor Willemjan Keijzer en zijn team. Van het Belgische Genk reisde het team naar de Erftlandring in Kerpen. De Bridgestone Cup finale vond plaats op het 1.107km lange circuit. Het Zanardi team behoorde tot de grootste kanshebbers in de KF3 met hun junior rijders David Beckmann en Martijn van Leeuwen.

Al tijdens de vrije trainingen bleek dat een overwinning zeker mogelijk was. Hun ambities kregen kleur na een tweede en derde plaats tijdens de kwalificaties. Beckmann kon het helemaal afmaken en dat deed gij ook door al de heats als eerste te finishen en zo de pole te pakken voor de prefinale op zondag. Martijn van Leeuwen daar in tegen raakte verwikkeld in enkele gevechten en viel terug tot een vijfde plaats. Beckmann pakte in de pre-finale een overtuigende overwinning door de gevechten achter hem. Teammaat van Leeuwen reed ook in de voorste gelederen en kwam mooi als vijfde binnen. Tijdens de 23 ronden durende finale toonde de rijders van Keijzer een perfecte team prestatie. Beckmann was in staat om zijn leiding nog maar eens vast te houden. Ditmaal werd hij echter kort achternagezeten door zijn teammaat van Leeuwen. Het duo reed weg van het achtervolgend veld. Net voor het einde van de race gingen beide heren er toch even voor zitten. Van Leeuwen plaatste een aanval op Beckmann en nam de leiding over. Beckmann ging er echter opnieuw voorbij en ging er met de overwinning vandoor. Dankzij deze overwinning neemt hij de titel van de Europese Bridgestone Cup mee naar huis! Martijn van Leeuwen kwam als tweede binnen. Teamleider Willemjan Keijzer toonde zich erg trots op zijn rijders: “David en Martijn reden een ongelooflijke race. Ze maakten het elkaar niet moeilijk en toonden heel wat team spirit. Plaatsen één en twee zijn een perfect resultaat”. Willemjan Keijzer zijn werk werd beloond met de title van meest succesvol KF3 team!

joey_elkerbout_kerpen Bij de senioren van de KF2 was het Joey Elkerbout die zijn positieve lijn van de afgelopen weken doortrok. In een uitdagend veld startte Elkerbout als zesde. Hij wist zelfs tweede te worden in een heat. Helaas moest Elkerbout ook één keer opgeven waardoor hij terugviel naar een elfde plek overall. Elkerbout toonde zich echter erg strijdvaardig en vocht zijn weg naar voren en werd in de finale knap derde. Later kwam er dan nog een tien seconden penalty uit de bus waardoor Elkerbout toch nog terugviel in de uitslag. Ondanks de ontgoocheling dat het podium hen werd ontnomen toonde Willemjan Keizer zich opnieuw erg tevreden.“Joey heeft bewezen snel en sterk te zijn. We hadden de kans te winnen als hij niet was uitgevallen op zaterdag. Maar ook dit resultaat is erg goed!”

Het hoogtepunt van het seizoen zit er nog aan te komen. Het CIK FIA wereldkampioenschap U18 in Bahrein van acht tot 10 november! 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet