Belgian Max Challenge (BMC)

Belgisch: Belgian Max Challenge nadert ontknoping op thuisbaan in Genk

bmc4_fazio_franssen

Komend weekend kennen we de nieuwe kampioenen van de Belgian Max Challenge. Het razend spannende kampioenschap blijft aan populariteit winnen getuige de volle startvelden. Het kampioenschap begon begin dit jaar op Karting Genk en daar zal het -na drie meetings in Genk en een uitstapje richting Kerpen en Ostricourt- dit weekend ook eindigen. Heel wat rijders maken nog kans op de titel. Voor enkelen wordt het de eerste race op een nieuw chassis en enkelen hangen na deze wedstrijd de helm aan de haak.

Tekst: Philippe De Roeck Foto’s: Michael Melis

Zes wedstrijd weekends kende het BMC kampioenschap dit seizoen. Tijdens zes spannende races speelden de weergoden een belangrijke rol. Maar regen of niet, een kampioen moet in alle omstandigheden de weg naar voren vinden.

In de Micro Max gaat Rens van Pelt aan de leiding. De GKS’er pakte dit seizoen vijf wedstrijd overwinningen. Toch blijft de titelstrijd razend spannend want Michelangelo Amendola volgt op slechts drie punten van van Pelt. Tuur Stalmans gaat als derde in de tussenstand van start. Met 19 punten achterstand is ook voor hem nog alles mogelijk. Twee races op zondag staan er nog op het programma. Iedere overwinning levert 55 punten op, een tweede plaats 52 punten en een derde plaats 50 punten.

Bij de MiniMax maken nog heel wat rijders kans op de titel. De top acht zit precies binnen 55 punten en dat is ook wat je kan verdienen met een overwinning. Ook in de MiniMax gaat er een thuisrijder aan de leiding. Lars Olofsen, in dienst van GKS, gaat met een minieme voorsprong van vijf punten Kevin van der Meij vooraf. Ries Viverette en Wietske Visser volgen op respectievelijk acht en negen punten.

bmc3 In de Junior Max is de strijd zowaar nog spannender. Slechts twee puntjes vormen de scheiding tussen Nederlander Pepijn Steeman en Clay Shanaka. Sam Schippers zal voor het eerst een wedstrijd op de Formula K in Genk rijden. Ook de titel ligt voor hem nog binnen handbereik. Zes puntjes heeft Schippers achter op Steeman. De volgende in de strijd is Max Timmermans. In zijn eerste seizoen Junior Max kan ook hij de titel nog binnen hengelen. Timmermans kijkt tegen een achterstand van tien punten aan. De Junioren kunnen een aardig potje beuken. Laten we hopen dat de titelstrijd eerlijk zal verlopen en de beste als winnaar naar voren komt!

Constante prestaties zijn de weg naar succes. Dat moet je Michael Cool niet meer uitleggen. De ervaren Belg staat aan de leiding in de Senior Max. Eén overwinning, drie tweede plaatsen en een vierde plaats brengen hem tot een voorsprong van 20 punten op Vincent Jewell. Glen Van Droogenbroeck volgt op vijf punten van Jewell en op 25 van Cool. Bij de Senioren brengt een race overwinning maarliefst 71 punten op. Een tweede plaats 68 punten en voor de laatste podiumplek krijg je 66 punten.

bmc_2_start_senioren Rob van Rompaey gaat met één weekend overwinning en vier tweede plaatsen aan de leiding bij de GentleMax. Kristof Allaerts pakte ook weekend overwinning en werd in één race derde. Dat brengt hem tot een tweede plek op 26 punten van van Rompaey. Arthur De Maesenier volgt met 33 punten achterstand op een derde plek!

 Zondag zit het BMC seizoen 2012 er op. Voor de rijders van de Junior en Senior Max vallen er naast de titel ook tickets naar de Rotax Grand Finals in Portimao eind november te winnen. Het officiële wereldkampioenschap Rotax Max waar iedere rijder bij wil zijn. Helaas mogen alleen de winnaars mogen vertrekken richting Portugal maar dat maakt de strijd dubbel zo spannend!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet