Diversen

Internationaal: PDB Racing onderweg met PDB Peru tijdens X30 WorldCup

wk_x30_vrijdag Dit weekend vindt de world cup X30 plaats in de nabijheid van Lyon.Voor de Nederlanders doet Schaaphok mee in de Master klasse en Christophe Adams is eveneens onderweg bij de masters.

Tekst: Raymond Lansink Foto: PDB

Grote publiekstrekker zijn de Peruanen die met PDB Peru onderweg zijn. Peter de Bruin heeft 12 rijders te gast uit dit mooie Zuid-Amerikaanse land en onze Peruaanse vrienden geven kleur aan de paddock. Als je weet dat er 60 (ZESTIG) licentiehouders geregistreerd staan bij de Peruaanse autosportbond kun je wel nagaan dat dit een unieke situatie is. Ondanks het feit dat de Peruanen op banen rijden met een entourage zoals deze wij in Nederland kennen uit de jaren zeventig, wordt er door de heren professioneel gewerkt.

Vandaag werden er de tijdtrainingen afgewerkt en het mooie is met deze coureurs, alleen maar gelukkige en lachende gezichten. Gas geven met het bloed in de ogen en juichen alsof ze Parijs Dakar hebben gewonnen na de tijdtraining. Yes een 26e plaats van de 45 wat gaaf wat gaaf. Ook zo kan kartsport zijn, terug naar de basis only passion counts.

Morgen vinden de heats plaats, ook hier wordt veel spektakel verwacht, de Franse thuisrijders doen het goed maar pas op de Peruanen komen er aan. Wilt u hun verrichtingen volgen dat kan via Facebook. PDB racing team .

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet