DKM

Internationaal. Marijn Kremers pakt dubbele winst tijdens DKM in Genk

dkm5_genk_marijn_kremers

Marijn Kremers heeft voor Nederlands succes gezorgd tijdens de laatste wedstrijd van het Duits kampioenschap karting. In de KF3 reed de sneller Nederlander zaterdag de ziel uit zijn lijf om op zondag twee keer te winnen. Een erg mooi resultaat in een ijzersterk KF3 veld van de man in dienst van Keijzer Racing.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto’s: Michael Melis

Het weekend begon voor Marijn Kremers al op woensdag tijdens de opbouw van de tent. “Gelukkig moest ik me enkel daar mee bezig houden terwijl mijn monteur de kart voor mij klaarmaakte. Zo kon ik de rest van de dag beginnen met testen. De baan was mooi droog maar ik kwam wel nog wat te kort.” Donderdag mocht er niet gereden worden in Genk. Marijn en zijn monteur Michael Ryall konden alle tijd besteden aan het opbouwen van het tweede chassis.

“Vrijdag hebben we heel veel kunnen testen, de eerste twee sessies waren nat de laatste twee droog. De karts voelde goed aan en tijdens het testen zat ik er qua tijden goed bij.” Met een goed gevoel na vier gereden sessies ging het richting zaterdag waarop er een vrije training stond gepland en een kwalificatie. “Het tijdrijden ging super goed ik was eerste in mijn groep. Toen de tweede groep mocht gaan tijdrijden werd de baan als iets droger waardoor de tweede groep een snellere tijd neer kon zetten. Uiteindelijk was de tweede groep zoveel sneller, dat ze de 101% regeling hebben gebruikt wat betekende dat ik als tweede in totaal eindigde bij het tijdrijden.” Die gunstige kwalificatie zorgde ervoor dat Marijn Kremers in de twee te rijden series één keer als eerste en één keer als tweede mocht vertrekken.

“In de eerste serie raakte ik een curbstone, daardoor kwam ik in een plas terecht en raakte van de baan. Ik viel terug naar een 23ste plek, ik heb nog terug kunnen rijden maar kwam niet verder dan een 14de plaats. De tweede serie ging beter en kwam ik als 2de over de finish. Ik mocht zondag starten als elfde!” Raceday! De baan was droog en de dag begon met een nieuwe vrije training. “De kart voelde ook in het droog goed aan, ik had er alle vertrouwen in. In de vrije training had ik de 3de tijd. De eerste race mocht ik als 11de starten. In de eerste bocht gingen er enkele rijders rechtdoor waardoor ze andere rijders mee namen. Ik volgde mijn weg en kwam als eerste de eerste bocht door. De hele race heb ik daarna op kop gelegen en kon zelfs iedere ronde een klein beetje uitlopen op de tweede die achter mij reed. Uiteindelijk finishte ik met een mooie voorsprong op de nummer twee, Martijn van Leeuwen. 

dkm_5_genk_marijn_kremers
De tweede race was het nog steeds droog en mocht ik na het goede resultaat van de eerste race vanaf pole vertrekken. In de eerste bocht kwam Martijn van Leeuwen mij voorbij maar ik wist dat ik sneller was. Gewoon het moment afwachten tot ik er voorbij kon. Na ongeveer een ronde of zes kon ik hem voorbij en reed daarna als snel bij hem weg. Net als bij de eerste race heb ik daarna op kop gereden en ook deze race wist ik met een iets minder grote voorsprong op mijn naam te zetten. Ik wil Willem-Jan Keijzer van Keijzer Racing, en mijn monteur Michael Ryall hartelijk bedanken voor hun inzet en hun geloof in mij. Dank zij hun is dit voor mij een heel succesvolle wedstrijd geweest waarbij ik veel heb geleerd.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet