Belgian Max Challenge (BMC)

Belgisch: Pepijn Steeman trekt als leider richting laatste BMC in Genk

pepijn_steeman_bmc5

Twee weken geleden werd de voorlaatste ronde van de Belgian Max Challenge afgewerkt in Ostricourt. In de Rotax Junioren kwam Pepijn Steeman aan de start met ambities: de leiding in het kampioenschap overnemen. En daar slaagde de Gillard rijder in !

Tekst: Philippe De Roeck Foto: Michael Melis

Zoals bij ieder race weekend trok het de week voor de wedstrijd al richting de kartbaan voor de nodige testkilometers.   “Het weekeinde voor de race heb ik getraind op Ostcicourt en dat ging al goed, ik had er vertrouwen in. Bovendien heb ik eerder dit jaar met de BNL in Ostricourt ook gewonnen dus ik was redelijk zelf verzekerd. Het is een baan die mij aanspreekt.”

Een weekje later begon het raceweekend dan eindelijk. Vrijdag kwamen de troepen van De Feyter aan in Ostricourt. Na een dagje trainen kon er al een inschatting gemaakt worden van de concurrentie. “Zaterdag konden we met de juiste afstelling de motoren testen. Dat ging snel want ik had weer een super motor van Supertune.”

Zondag moest het dan gebeuren tijdens de racedag. De eerste trainingen verliepen goed. “Zondag begon ik de vrije training goed en reed een 2e tijd waar ik best blij mee was, want ik had relatief oude banden. Toen ben ik me gaan concentreren op de kwalificatie en heb nog wat data doorgenomen die we via de GPS verzameld hadden. In de kwalificatie heb ik de 2e tijd kunnen neerzetten. Dat betekende de buitenbocht en dat is op de baan in Ostricourt een lastige start positie.” De start van de eerste race verliep vlotjes voor Steeman. “Ik kwam als derde door na twee bochten. In het midden van de race heb ik de 2 rijders voor mij ingehaald en heb bijna de hele race op kop gereden. Helaas heb ik mijn laatste bochten niet goed genoeg verdedigd waardoor dezelfde 2 rijders mij weer voorbij kwamen en ik 3de ben geworden.” Een derde plaats was een goed resultaat zeker gezien het uitvallen van de leider in het kampioenschap.

“De tweede race moest ik als derde starten, binnenbocht dus.  De start positie heb ik kunnen handhaven de eerste paar rondes, waarna er een spannend gevecht begon om de eerste drie plaatsen. Gelukkig is het mij gelukt om P2 te bemachtigen, helaas was het de leider gelukt een gat te rijden. Ik heb alles op alles gezet en het is mij gelukt om aan de leiding te komen.  De wedstrijd was zeer spannend want de top drie wisselde een aantal keer. Uiteindelijk ben ik in de laatste rondes goed weg kunnen rijden van mijn achtervolgers en pakte ik overtuigend de winst. Mijn titel concurrenten zijn op twintig meter van de finish nog samen van de baan gegaan waardoor de race erg gunstig was voor mij. De leiding in het kampioenschap is binnen.”

“Ik wil graag mijn ouders bedanken dat ze me steunen dat ik kan karten en telkens met me mee gaan. En mijn monteur Jeff Driesen, Tim de Feyter en Alexander Swannet omdat zij me super goed hebben geholpen. Last but not least: thanks to Tony the motor man! En natuurlijk mijn trouwe team maat Frederik.”

Als leider trekt Steeman binnen twee weken naar Genk. “En nu maar hopen en trainen om mijn 1ste positie te behouden in Genk tijdens het weekeinde van 27/28 Oktober. “

 

 

 

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet