Diversen

Diversen: Sam Schippers gaat in zee met Formula K Europe

sam_schippers_rgmcc_genk

Het kart seizoen 2012 is nog niet ten einde maar toch zijn er al enkele overstappen gebeurd waaronder Glenn van Parijs die verder gaat op de Tony Kart en Lennert van Bogaert die terug op het Sodi chassis, in de Senioren van start gaat. Vandaag vernamen we nog een overstap. Die van Sam Schippers.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto: Michael Melis

Na jaren in dienst van Ton Vink op de Intrepid gaat de het oranje chassis aan de kant en zal er verder gereden worden op het Formula K chassis. Formula K is dit jaar erg aan het doorbreken en wil werken aan de toekomst. “De laatste twee Chrono wedstrijden, rijden we nog in de Junioren. Volgend seizoen maak ik normaal de overstap naar de Rotax Senioren.” Aldus Sam Schippers tegenover AUTOSPORT.nl

“Ik heb hele leuke jaren gehad bij Ton. Maar dit was een erg mooi aanbod. Rijden voor Formula K Europe opent heel wat nieuwe perspectieven. We leren nieuwe mensen, maar ook het nieuwe chassis kennen.”

De eerste tests zijn al achter de rug en daaruit bleek dat de snelheid meteen in orde was. “Het is een super professioneel team, de tijden waren best goed en ook het gevoel in de kart was geweldig.” Dit weekend staat in Berghem de voorlaatste ronde van de Chrono op het programma. “We proberen er het beste van te maken. Richard Blom blijft mijn monteur en samen met het hele team gaan we er vol voor!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet