Diversen

Diversen: Bryan Eerden: "Sportiviteit gaat boven alles"

Bryan Eerden ontving afgelopen weekend na zijn overwinning tijdens de vijfde BMC in Ostricourt slecht nieuws. De motor waar Eerden al het gehele seizoen mee racet, bleek niet conform de regels. Een zware domper op de feestvreugde van Bryan Eerden en zijn vader.

Tekst: Philippe De Roeck Foto: Michael Melis

Een uitgesleten plaatje in het membraanhuis was de oorzaak voor de diskwalificatie afgelopen zondag in Ostricourt. De vader van Bryan Eerden legt uit wat er allemaal gebeurde. “Wij vernamen na afloop van de wedstrijd dat onze motor niet conform bleek aan de regels. Een gat van een membraanplaatje was 4/100 groter dan normaal. Zelf weten we niet wat de oorzaak hiervan kan zijn. Wij rijden al sinds begin dit jaar met deze motor die ondertussen al 40 draaiuren op de teller heeft staan. Tijdens de voorlaatste Eurochallenge in Zweden en enkele andere wedstrijden heeft  de motor diverse controles gehad. Toen bleek de motor regelconform. Sinds de laatste controle bij de euro in Zweden rijden we met dezelfde zegel. We sluiten onreglementaire  tuning dan ook uit. Het plaatje zal door ouderdom wat ingesleten zijn.

Wij stellen sportiviteit boven resultaat. In beroep gaan was mogelijk, door enkele vormfouten die gemaakt werden. We konden de DQ rechtmatig aanvechten maar dat past niet bij ons. Onze motor was niet conform en dus is het terecht dat we onze overwinning hebben moeten afstaan.

We willen niet gezien worden als mensen die een overwinning via hogere instanties hebben teruggewonnen. Karten is een fijne sport maar ook een mechanische sport, er kunnen dingen foutlopen. Deze fout is er een zonder boze opzet. We hopen dan ook dat we op 28 oktober het BMC seizoen, samen met de andere rijders uit de Senior Max positief kunnen afsluiten en dat we op een faire manier, een mooie wedstrijd kunnen rijden.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet