RGMMC

Internationaal: Chris Groen pakt eerste podium tijdens laatste RGMMC

rgmmc_salbris_chris_groen Chris Groen heeft zijn eerste podium op Europees niveau beet. Begin dit jaar vertelde de Kosmic rijder tegenover AUTOSPORT.nl dat de Rotax Max Eurochallenge het hoofddoel zou worden. Dat kampioenschap heeft de Nederlander twee weken geleden mooi kunnen afsluiten met een tweede plek in de DD2 Masters.

Tekst: Philippe De Roeck, Foto: Michael Melis.

“Het ging vanaf de eerste dag al best lekker en ook mijn teammaat Dennis Kroes zat er steeds goed bij!” Beide heren hielpen elkaar een handje bij het vinden van de juiste lijnen en rempunten. “We gingen samen de baan op. Dan ging ik op kop, en nam Dennis over. Dat wisselde steeds zodat we van elkaar konden leren. Vooral ik had hier veel belang bij. Van Dennis Kroes kan ik nog aardig wat leren” 

Extra morele steun kwam er op donderdag avond. “Mijn vriendin Tessa kwam donderavond naar Salbris, ze heeft me aardig geholpen en dat bleek goed te werken want de series verliepen eigenlijk goed voor mij. Ik wist twee keer een vierde plek te scoren en werd één keer derde.”

Tijd voor een gokje op zondag morgen tijdens de laatste warm up. Nog een keer kon Chris Groen kijken of aanpassingen de kart sneller konden maken of niet.“We voerden wat aanpassingen door maar dat werkte totaal niet. Na de warm up hebben we de kart dan toch maar weer aangepast naar de afstelling waar ik me goed mee voelde.

De finale dag begon eigenlijk al slecht door een gebroken kabel van de eerste versnelling. Al meteen in de opwarm ronde moest ik aan de kant. Alles moest nu gebeuren in de finale. Ik was enorm gedreven want ik wist dat de snelheid goed was. Alles pakte fantastisch uit. Na een heftige crash kwam er een herstart. Ik zat er meteen goed bij en kwam als vierde door. Helaas viel Dennis vroegtijdig uit waardoor ik al meteen vierde lag. Ik ging nog wat mensen voorbij, maakte geen fouten en reed de mooiste wedstrijd van mijn leven. Ik kwam als 14e algemeen binnen maar belangrijker was dat ik de tweede DD2 Master was! Ik was dolblij en kijk dan ook strijdvaardig uit naar 2013 waarin ik wil bewijzen dat dit geen toevalstreffer was, ik wil het de concurrentie moeilijk gaan maken.

Dit seizoen heb ik enorm veel steun gekregen, ik wil dan ook iedereen bedanken die me hebben gesteund. Mijn ouders, mijn vriendin Tessa en mijn sponsoren Sonic equipment, Honda welman, Klussenbedrijf Laus Groot, meubelstoffering van Driel, Steba Electro, Autowaard, Autoschadeservice de langen Heerhugowaard, Restaurant Aangenaam, Stuve installatie techniek, Kartshop Amsterdam, Venema voor verf, Freshzone car clean, Riako Compressoren, Resync Belleteringen.”

Neem ook zeker eens een kijkje op de website van Team Kroes. www.teamkroes.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet