Diversen

Persbericht: Rinus van Kalmthout behoudt leiding Dutch Rotax Max Challenge in Spa-Francorchamps

480_rvk_spa_3768

Rinus van Kalmthout heeft afgelopen weekend in de Minimax-klasse van de Dutch Rotax Max Challenge zijn leidende positie behouden. De onlangs 12 jaar oud geworden Hoofddorper moest daar op de baan van het Belgische Spa-Francorchamps wel keihard voor knokken. Ondanks een wat mindere kwalificatie (9de plek), vocht Van Kalmthout zich tijdens de twee verreden heats naar een 3de en 6de plaats.

Tekst: PR
Foto's: Michael Melis

480_rvk_spa_3658

Na 10 van de dit seizoen in totaal 16 te verrijden manches, reisde Rinus van Kalmthout als de trotse kampioenschapsleider af naar het vermaarde Waalse circuit. In de kwalificatie zat de Team TKP-rijder er aanvankelijk goed bij. Maar helaas kwam hij in de slotfase van deze officiële tijdtraining in druk verkeer terecht. Dat bleek een ongelukkige timing, want in deze periode zetten vrijwel alle rijders hun rapste rondje neer. Doordat Van Kalmthout junior echter vast in een groepje zat, verloor hij een paar tienden van een seconde, hetgeen hem terug deed vallen naar een voor hem teleurstellende 9de kwalificatietijd.

480_rvk_spa_3836

Knokken
Tijdens de eerste race kende Rinus van Kalmthout een redelijke start. Hoewel hij de topsnelheid niet had, knokte hij voor elke centimeter. De Hoofddorpse tiener reed zich knap richting de met elkaar vechtende kopgroep. Dankzij een paar waanzinnig mooie inhaalacties in de laatste ronde, wist hij zich alsnog naar plek 3 te racen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet