Diversen

Internationaal: Nederlanders kunnen niet zegevieren op Wereldkampioenschap KF2 KF3

Nederland is vandaag in de ban van het wereldkampioenschap wielrennen. Enkelen onder hen zijn misschien grote fan van Max Verstappen of Martijn van Leeuwen. Beide heren kwamen dit weekend in actie in het Spaanse Zuera waar het Wereldkampioenschap karting voor de KF2 en KF3 op het programma stond. Na een drukke week, stonden vandaag de finales op het programma waarin uiteraard ook nog andere landgenoten aan bod kwamen.

Tekst: Philippe De Roeck

In de KF2 stond Verstappen op pole voor de prefinale deze ochtend. Het was echter Felice Tiene, ook op een CRG chassis die sneller was dan Verstappen. De Nederlander moest genoegen nemen met een tweede plek. Jordon Lennox Lamb werd derde. Joel Affolter moest na de series aan de slag in de B finale waarin hij 16e werd.

Tijd voor de finale van de KF2. Met Verstappen op de eerste rij was alles mogelijk. Na een woelig seizoen zou een titel wel welkom zijn. Een tegenvallend EK en een WK waarin hij na een gevecht om de leiding de kart aan de kant moest parkeren konden vandaag allemaal goed gemaakt worden met die ene titel in de KF2. Helaas, opnieuw bleek Tiene net wat sterker. De Italiaan gaat er met de wereldtitel vandoor en dat ten koste van Verstappen en Lennox Lamb.

Ook in de KF3 waren de kansen op een podium reëel door een sterk presterende Martijn van Leeuwen. Van Leeuwen vocht zich in de prefinale van zeven naar zes. De winst in de prefinale was voor Guillermo Russo die sneller was dan Nikita Sitnikov en Lance Stroll. Verder vonden we ook nog Matteo Raspaltelli en Romain De Leval terug. De Belgen werden respectievelijk 19e en 27e. Benjamin Lessennes haalde het einde niet.

In de allesbeslissende finale ging Luca Corberi er met de grootste beker vandoor. De Italiaan pakte de wereldtitel ten koste van Callum Illot en Slavko Ivanovic. In de dertiende ronde was de finale over voor Martijn van Leeuwen. Erg jammer voor de Nederlander want er had zeker meer ingezeten. Benjamin Lessennes werd 21e. Matteo Raspaltelli moest genoegen nemen met P25. Ook Romain De Leval haalde het einde niet, net zoals Guillermo Russo die al in de eerste ronde aan de kant moest.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet